A Szociális Munka Napja alkalmából tartottak ünnepi összejövetelt a szociális szféra helyi dolgozói a diszeli Csobánc Művelődési Házban csütörtök este. Az eseménnyel a járványhelyzet miatt elmaradt tavalyi rendezvényeket is igyekezett pótolni a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetése, illetve Tapolca város.

 

Sikos Rita a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet igazgatója: ” …végre az intézmény minden szakmai egységének dolgozói állománya együtt ünnepelhet…” /Fotók: tl/

 

 

Sikos Rita igazgató köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az intézmény minden szakmai egysége végre együtt ünnepelhet. Hangsúlyozta, hogy az ilyen együttlétekben benne van és nagyon fontos a  kapcsolatépítés lehetősége is, amely a különböző intézményegységekben, munkakörökben tevékenykedők megismerkedését, később pedig  jobb szakmai együttműködését segítheti elő.  Az eseményre meghívott Rig Lajos országgyűlési képviselő köszöntőjében méltatta a szakmában dolgozók kitartását és áldozatvállalását, ugyanakkor a nehéz munkához társuló alacsony anyagi megbecsültséget említette, mint megoldásra váró problémát.

 

Rig Lajos országgyűlési képviselő: ” A szféra dolgozói a jelenleginél nagyobb anyagi megbecsülést érdemelnek…” 

 

Véleménye szerint a szociális szakma az egészségügy társszakmája, amely többek között a járványhelyzetben mutatott helytállása alapján is, azzal egyenlő elbírálást érdemel. Elmondta, a parlamentben azért harcol, hogy a szféra dolgozóinak is járjon az egészségügyi dolgozóknak megítélt ötszázezer forintos juttatás. A beszédeket követően az alapellátási intézet intézményegységeinek új dolgozóit és a szakmai továbbfejlődés érdekében friss képesítést szerzett munkatársait köszöntötte és jutalmazta az igazgató. Új elemként pedig azokat a kollégákat is méltatta az alapellátás vezetése, akik az alacsony bérezés ellenére, a szakma mellett kitartva, 10, 20, 30 éve hűséges dolgozói maradtak a helyi alapellátásnak.

 

Lenner Lászlóné védőnő 28 éve hűséges dolgozója az alapellátás védőnői szolgálatának

 

Sikos Rita igazgató és Dobó Zoltán polgármester ez alkalomból egy csokor virág kíséretében emléklapot adott át a 28 éve munkáját végző Lenner Lászlóné védőnőnek, Baráth Szabó Szilviának, aki 23 éve elkötelezetten és iránymutatóan gyermekvédelmi feladatokat lát el, továbbá Simonné Balázs Tündének, aki 21 éve végzi kitartóan feladatait családsegítő minőségben, házigondozásban, szociális étkeztetésben, jelenleg pedig  szociális munkásként a hajléktalanok átmeneti szállásán.

 

Baráth Szabó Szilvia 23 éve dolgozik a gyermekvédelem ügyéért

 

Simonné Balázs Tünde 21 éve különböző szociális ellátási területeken bizonyítja rátermettségét  

 

Az alapellátás vezetése az idei ünnepségen fontosnak tartotta, hogy a pandémiás időszakban a kollégák által elvégzett kitartó és elhivatott szakmai munkát jutalmazza. Az intézményegységek (Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés, Idősek Nappali Ellátása, Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállása- Nappali Melegedő, Család-és Gyermekjóléti Központ, Ringató Bölcsőde, Védőnői Szolgálat, Lelki Egészségfejlesztési Központ) vezető munkatársai  Magvas Zoltántól, a Hajléktalanok Átmeneti Szállásának szakmai vezetőjétől vehettek át egy-egy emlékplakettet és a dolgozók részére kisebb ajándékot. Az ünnepi vacsorát és közös szórakozást megelőzően, Vajda Zsolt szociális munkás, szupervízor projektoros vetítéssel színesített szakmai előadását láthatták és hallgathattá a jelenlévők 4 V, avagy átélni, megélni a mindennapokat címmel. /Töreky László/

 

Vajda Zsolt

 

 

Munkatársait elismerve ünnepelt a szociális szakma

| hírek, önkormányzat, szociális szféra |