Hiányzott a szerencse a hazai TVSE és a hajmáskéri START SE mérkőzésen a megyei kézilabda bajnokságban. A tapolcaiak volt, hogy szorosan felzárkóztak, azonban a sérülések miatt végül 10 gólos vereséget szenvedtek, az eredmény 28:38 lett.

 

A tabellán egymást követte a két csapat a mérkőzést megelőzően, de sajnos nem sikerült a helycserés támadás a két győzelemmel és két vereséggel rendelkező TVSE-nek. -Számítottam a vereségre, hiszen tisztában vagyok vele, hogy milyen a játékos állományunk. A legnagyobb problémánk, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség, kötelezővé tette az oltást 16 éves kortól, ennek hiánya miatt három játékosunk nem léphet pályára.

 

A jobb fizikai állapotban lévő vendég csapat győzött fotó: hg

 

A másik tényező, ami megnehezíti a dolgunkat, hogy három játékosunk is kettős igazolással játszik, így ők csak heti egy edzésen tudnak részt venni, ami tovább rontja a csapatjátékunkat. Nem tud olyan erős páros kapcsolat kialakulni sem védekezésben, sem támadásban, ami elengedhetetlen a sikerhez. A START SE Hajmáskér örök ellenfél számunkra. Fizikálisan, játéktudásban most ők előrébb tartanak, mint mi. A meccsnek volt egy olyan pontja, amikor fel tudtunk jönni 3 gólra, akkor felcsillant egy kis remény, azonban ekkor szerencsétlen sérülések sora nehezítette a játékot és ismét 10 lett a különbség, amit aztán a végéig tartott az ellenfél.

 

 

Örömre ad okot ugyanakkor, hogy a TVSE Kézilabda Szakosztályának több csapata is játszott ezen a napon és például a fiatal fiúk 22:20-ra legyőzték a Haladás csapatát és a Barcsot is 10 góllal verték (23:13). Büszke vagyok rá, hogy sokan vannak olyan gyerekek, akik egyesületünket választják, jelenleg 10 csapatot versenyeztetünk, különböző korcsoportokban. A felnőtt együtteseinkkel feljutási szándékaink nincsenek, szeretnénk egy tisztes helytállást a megyei bajnokságban szép eredményekkel.

 

 

Feladatunk, hogy az őszi szezonban feltérképezzük az eddig ismeretlen csapatokat és a legjobb taktikát alkalmazzuk velük szemben. – összegezte Antal Edit vezetőedző. /hg/

 

Vereség az örök riválissal szemben

| hírek, sport |