Nőegylet már 1870-től létezett a városban, de a mai értelemben vett Nőklub, az immár 20 éve Varga Károlyné vezetésével működő helyi civil szervezet elődje, 1973-ban kezdte meg működését Tapolcán. Az azóta eltelt fél évszázadot és a nemzetközi nőnapot együtt ünnepelte meg  a Tapolcai Nőklub Egyesület március 8-án, a Tópresszóban.

 

 

 

Az ünnepi rendezvény köszöntőkkel indult, ahol elsőként Varga Károlyné elnök szólt a jelenlévő szépszámú tagtárshoz és meghívott vendégekhez. Hangsúlyozta, a Nőklub életében az elmúlt több évtized alatt sok minden megváltozott, de a vezérelvek: a  szociális érzékenység, a segítőkészség, a városért tenniakarás, a közösségi szellem mindenkor megmaradt. – Köszönöm nektek ezeket az éveket, a sok kedves élményt és emléket. Remélem tudjátok, hogy jó veletek együtt lenni, akkor is amikor térden állva bozótot írtunk, amikor festünk, ételt osztunk vagy amikor éppen kirándulunk, táncolunk, mulatunk a magunk kedvére. Köszönöm, hogy vagytok! – zárta gondolatait a klubvezető.

 

 

 

Dobó Zoltán polgármester a nőnap apropóján, a humornak is teret adva köszöntötte a  jelenlévő hölgyeket, klubtagokat. Elmondta, változik a világ, hiszen egyre több felelős beosztású nő dolgozik mindenhol, ahogy sok  munkahelyen is már a nők vannak többségben. – Mi férfiak sokszor úgy gondoljuk, hogy majd megmondjuk hogy ” mi hogy van” , “mi hogyan legyen”. Persze nem biztos, hogy úgy is van, ahogy mondjuk, legfeljebb csak ránk hagyjátok- mutatott rá a polgármester a nők társadalmi szerepvállalásának egyre inkább megtapasztalható változására, erősödésére. Dobó Zoltán gondolatait  követően a jelenlévő férfi tagtársak, vendégek apró ajándékkal, virágokkal  lepték meg a hölgyeket, majd a Tapolcai Musical Színpad két oszlopos tagja, Tasner Réka és Torma Tamás szólóban és közösen előadott énekprodukciói szórakoztatták a jelenlévőket. Később egy kisebb videó összeállítást, méltatást is megtekintettek a tagtársak a klub utolsó két évtizedéről, amely már szorosan összefonódott Varga Károlyné Edit nevével.

 

 

 

A klubvezető, egyesületi elnök ennek apropóján a város kitüntetését is átvehette a rendezvényen. (Tapolca önkormányzata az oklevéllel elismerését fejezte ki Varga Károlyné elnöknek a város közéletében betöltött kiemelkedő szerepvállalásért, a kitartóan magas színvonalon elvégzett munkájáért, a közösségépítésért, a közösségi élmény megteremtéséért) Az  elismerést a város önkormányzata nevében, jókívánságokkal kiegészítve Dobó Zoltán adta át “a Nőklub elhivatott és fáradhatatlan vezetőjének”. A Tapolcai Nőklub Egyesület vezetősége, tagjai pedig egy külön emléklappal, személyre szóló ajándékkal és egy óriás csokor virággal köszönték meg elnökük elhivatott két évtizedes munkáját. Az ünnepi esemény jó beszélgetésekkel, vacsorával,  élőzenés, táncos  mulatsággal folytatódott a Tópresszóban. /Töreky L. /

 

 

Nőnapot tartott és egyben megünnepelte fennállása 50 évét a Nőklub

| hírek, közélet, önkormányzat |