2023 február 26-a és március 3-a között Portugáliában, Leíria településen járt (további öt ország képviselői mellett) a Széchenyi István Baptista Technikum négy munkatársa- tájékoztatta a Tapolcai Médiát Vellai László igazgatóhelyettes. Az ERASMUS+ programban megvalósuló VR@Geoparks pályázat utolsó előtti meetingjén, döntően a készülő oktatási innovációs applikáció bemutatása és tesztelése zajlott- tudtuk meg.

 

 

 

A geoparkok adottságainak, geomorfológiájának, flórájának, faunájának, ásványainak és gasztronómiájának élményszerű bemutatása mellett tanítási óravázlatokat és az oktatási anyag jobb megértését és bevésődését segítő interaktív feladatokat tartalmaz a szóban forgó applikáció. Vellai László elmondta, a délelőttök aktív munkával teltek, hiszen a projekt záróeseményén már a kész produktum bemutatására kerül sor Szicília szigetén, a Madónia Nemzeti Parkban. A képzés negyedik napján a CoSpaces oktatássegítő programot mutatták be a portugál vendéglátók, amely a tanítás-tanulási folyamat megkönnyítését, segítését teszi lehetővé, illetve az egyszerűsítő program új lehetőségeket teremthet a diákok motivációjának erősítésére.

 

 

 

A szakmai digitális képzések mellett,  a délutánokat kirándulások, városnézések színesítették. Leíria, Nazare, Obidos, Fatima és Lisszabon látnivalóinak megtekintése jelentős kultúrtörténeti ismeretanyaggal gazdagította a résztvevőket. De a középkort idéző várak, a színes utcák forgataga, a templomok és katedrálisok monumentalitása is pazar élményeket biztosított. A meeting résztvevőinek-mint eddig mindig, mindenhol- a fogadó országokban-lehetőségük nyílt a helyi gasztronómia jellegzetességeit is megkóstolni. Mint az óceán partján fekvő országokban mindenütt, Portugáliában is a halból készült ételek széles választékát kínálták a vendéglátók. A program záróeseménye a tanúsítványok átadása volt a képzésen résztvevő kollégák számára. Labovszky-Erdélyi Zsanett, Szarka Barbara, Lukács Péter és Vellai László vehették át iskolájuk képviseletében a kiállított dokumentumokat.

 

 

 

Ezen a napon tette közzé a pályázatban közreműködő olasz partner a 2023. március közepén tartandó projektzáró konferencia programtervezetét. A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium munkáját elismerve Mészárosné Hardi Ágnes angol szakos oktatót kérték fel a palermói egyetemen tartandó konferencia egyik előadójának- árulta el Vella László igazgatóhelyettes. /tl/

 

 

Portugáliában jártak, hogy teszteljék és bemutassák az új applikációt

| hírek, kultúra, oktatás |