A Tapolcai Trappolók Egyesület második alkalommal rendezte meg az Ultrappolca elnevezésű futóversenyt, mely egyben a hatórás magyar országos ultrafutó-bajnokság is volt.

 

Több mint 170 versenyző nevezett a megmérettetésre, ahol több kategóriában és távon is bajnokot avattak. A női kategóriában új országos csúcs született, Garai Ágnes Szonja 400 méterrel megjavította a korábbi, 10 éves rekordot, így mostantól ő a csúcstartó. A férfiaknál Beda Szabolcs győzött.

 

Rekordszámú futó állt rajthoz a II. Ultrappolcán fotó: Havasi

 

„-Hogy milyen volt az esemény, azt a versenyzők döntik el, és szerencsére csak pozitív visszajelzéseket kaptunk – mondta Földesi József főszervező – Mindenki maximálisan elégedett volt mindennel, ami nagyban köszönhető a Tapolcai Polgárőr Egyesület tagjainak, de emellett az időjárás is kedvezően alakult. Száznyolcvan induló volt, hét különböző országból jöttek sportolók és a külföldiek is elismerően nyilatkoztak.

 

 

A pálya gyors volt, éles fordítók nélkül, nem véletlen, hogy remek eredmények születtek mind a női, mind a férfikategóriában. Garai Ágnes Szonja elképesztően teljesített, megdöntötte a magyar női rekordot, így a futó eredménye mellett Tapolca neve is bekerült a futók nagy történelemkönyvébe. Beda Szabolcs élvezte a versenyt, elmondása alapján ez volt az egyik legjobb futása. A Trappolók is szépen teljesítettek, szinte majdnem mindenki egyéni csúccsal zárta a versenyt, büszke vagyok a csapatomra. A 6 órás OB-n az első 10-ben, nemenként 3 női (Nagy Hajnalka 4., Karayné Jokesz Gabriella 5., Szi-Márton Ildikó 6.) és 3 férfi (Szennyai Dorián 2., Nagy Miklós 8., Horváth Miklós 10.) futónk végzett.”

 

Szennyai Dorián 2. lett a 6 órás ultrafutáson fotó: helyszíni

 

A hatórás magyar bajnoksággal párhuzamosan, ugyancsak Tapolcán rendezték az 50 kilométeres Runion Ultrafutó Kupa második állomását is, ahol a nők mezőnyében Balogh Szabina a 4., Kenyeres Ibolya a 7. helyen ért célba. /hg/

 

Országos csúcs született a II. Ultrappolcán

| hírek, sport |