A tapolcai sport ünnepén, az elmúlt évben kiemelkedő eredményt elért sportolókat díjazták március 30-án a Tamási Áron Művelődési Központban. Az abszolút legjobb sportoló díj idei győztese, ismét Juhász Judit sakkozó, aki tavaly Országos Bajnok lett, az U18-as korcsoportban világbajnoki résztvevő, a Szalonikiben megtartott Európa Bajnokságon korosztályában a bronzérmes csapat tagja volt és a leány Diákolimpia országos bajnoka lett.

 

Harmincadik alkalommal gyűltek össze a város sportolói és sportkedvelő közönsége, hogy a tavalyi évben elért teljesítményeket ünnepeljék. A hagyományoktól eltérően, idén a Tamási Áron Művelődési Központ adott otthont az eseménynek, a Csermák József Rendezvénycsarnok helyett. Az ünnepélyes gálaműsort Knézy Jenő konferálta, aki köszöntőjében elmondta, hogy otthona falát egy olyan kép díszíti, melyet nagyapjától, majd legendás sportriporter édesapjától örökölt és a Malom-tavat  ábrázolja.

 

Dobó Zoltán polgármester szerint, óriási a teher a sportolókon, hiszen családjukat és hazájukat is képviselik a versenyeken fotó: Minorics

 

A megható bevezetést Dobó Zoltán polgármester ünnepi szavai követték, aki méltatta a tapolcai sportolókat és reményét fejezte ki, hogy az elért sikereket minden tapolcai magáénak érzi. Ezután a „Kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport” kategóriában díjazott tapolcai sportolókatat hívták a színpadra. Könczöl Ádám asztalitenisz és atlétika sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Pálosi Laura kosárlabdában, Németh Emília Anna úszásban elért eredményeiért vehetett át díjat. A váltófutó csapat, Pontyos Balázs, Szennyai Csanád, Orbán Csanád, Pfluger Gergely és Szabó Zsombor  mellett, a Gergely Zalán, Paulovics Mátyás, Kiss Máté, Lukács Barnabás Zoltán, Tóth Bertalan és Jánosi Zalán Dusán alkotta többpróba csapat is elismerésben részesült. „Kiváló sportoló, élsport- utánpótlás” kategóriában Bodó Boglárka sakkozót, Makkos Norbert kézilabdázót, Bódis Botond kosárlabdázót, Sajcz Kálmán Miksa Jiu-Jitsu versenyzőt, Kovács Krisztián labdarúgót és Süketes Miklós Csaba párbajtőrözőt díjazták. ”Kiváló sportoló, élsport-felnőtt” kategóriában Margl Roland sakkban, Szalai Dorián kézilabdában, Dajka Patrik pedig Jiu-Jitsuban nyújtott teljesítményéért részesült elismerésben.

 

Kiváló edzők fotó: Minorics

 

Csikós Tibor a TVSE kosárlabda szakosztályának utánpótlás szakembere és Lukács László a TIAC VSE U19-es megyei bajnokság győztesének edzője, „Kiváló edző élsport- utánpótlás és felnőtt” kategóriában vehetett át díjat. Az abszolút, legjobb sportoló díj idei győztese, ismét Juhász Judit sakkozó, aki tavaly Országos Bajnok lett, az U18-as korcsoportban világbajnoki résztvevő, a Szalonikiben megtartott Európa Bajnokságon korosztályában a bronzérmes csapat tagja volt és a leány Diákolimpia országos bajnoka lett.

 

Az abszolút győztes ismét Juhász Judit lett fotó: Minorics

 

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselőtestületi döntésének értelmében “Tapolcai Testnevelés és Sport” kitüntetést vehetett át, dr. Cséri Tamás háziorvos, sportorvos, aki az elmúlt évtizedekben a város és a térség sportéletében nyújtott egészségügyi szolgáltatásával kiemelkedő munkát végzett. „Hoppá” kategóriában, díjazásban részesült Hársfalvi Zsófia strandkézilabdázó, Verebélyi Zalán úszó, Vigánti Ágnes Ironman- váltó résztvevő, Lovász Róbert autóversenyző és Nagy Miklós ultrafutó. A TVSE Kosárlabda Szakosztálya megköszönte munkáját kiemelkedően teljesítő tagjainak, Keller Adriánnak, Hegyi Márknak, Hobok Balázsnak, Zengői Laurának, Gerics Izabella Abigélnek és Oruci Xhulianak. Sakk kategóriában, Kasnya Péter, Angelina Alexandrova, Bodó Norbert, Buzás Bertalan és Tóth Barnabás kapott elismerést. Dobay Bendegúz Grappling és Brazil Jiu Jitsu sportágakban elért kiemelkedő eredményeiért részesült díjazásban.

 

A díjazottak fotó: Minorics

 

A tapolcai sport ünnepét az Emotion Táncstúdió, a Basic Táncstúdió művészeinek produkciója színesítette./hg/

 

Díjazták a legjobb sportolókat

| hírek, sport |