Bartos Erika, a Bogyó és Babóca  és az  Anna, Peti és Gergő nagysikerű mesekönyvek alkotója legújabb kötetébe, számos környékbeli látványosság mellett, gyönyörű illusztrációkkal a tapolcai Malom-tó  és Varjas Judit street art alkotása, a  Halas lépcső is bekerült. A Móra kiadó gondozásában megjelent  Brúnó a Balatonon /Nyugati karéj/ című ismeretterjesztő meséskönyv a szerző Balaton sorozatának zárókötete.

 

 

/Fotók: Varjas Judit/

 

– Amit most érzek nehezen lehetne szavakba önteni. Örömöm, boldogságom leírhatatlan! – írja facebook posztjában Varjas Judit, akitől néhány hónapja engedélyt kért a szerző, hogy a Halas lépcsőről készült mesekönyv illusztrációt megjelenhessen a lapok között. Bartos Erika egy dedikált példánnyal hálálta meg a hozzájárulást.

 

 

A könyvben  Lackó és szülei párbeszédéből tudhatja meg az olvasó, hogy az ország, pontosabban a Balaton környékének melyik részén járnak éppen hőseink. ”   – Most pedig lesétálunk a Malom-tóhoz- mondta apa és pár perc alatt odaértek egy varázslatos lépcsőhöz. – Ez a tapolcai Halas lépcső- mondta Lackó anyukája. Lackót annyira elbűvölte az izgalmas festmény, hogy alig mert rálépni. Lackó apukája elmesélte, hogy régen fürödni is lehetett a Malom-tóban. – Ma már csak évente egyszer, Szilveszterkor szabad bemenni a vízbe…- derülnek ki a sorok között a gyermekek számára is könnyen érthető legfontosabb tudnivalók. /tl/

 

 

 

A Malom-tó és a Halas lépcső is szerepel Bartos Erika legújabb mesekönyvében

| hírek, kultúra, oktatás |