A tapolcai Család- és Gyermekjóléti Központ a 2022-es év végén, az adventi időszakban rendkívül mozgalmas heteket élt meg. Természetesen ezen időszakban a jótékonyságon, a rászorulók segítésén volt a hangsúly. Ugyanakkor nemrégiben kényszerűségből új helyre is kellett költöznie az intézménynek-  tájékoztatta lapunkat Bögös Rita Zsuzsanna intézményegység-vezető. 

 

 

– Az energiaárak drasztikus emelkedése és a Központ épületének alkalmatlansága okán, november elején fenntartói döntés alapján intézményünk új szolgáltatási helyre költözött. Azóta a Belvárosi Irodaház 3. emeletén találnak meg bennünket, ahol barátságosabb és tágabb környezetben tudjuk fogadni a hozzánk forduló embereket és a velünk kapcsolatban álló szakembereket egyaránt. Az általunk végzett feladatokat és nyújtott szolgáltatásokat változatlan tartalommal, de magasabb színvonalon tudjuk biztosítani, mely pozitívan hat mind a munkakörülményekre, mind a segítő folyamatok kimenetelére és minőségére- árulta el Bögös Rita, aki az adventi időszakban elvégzett feladataikról is szót ejtett. – A tavalyi év végi ünnepi készülődéshez kapcsolódó tevékenységünk a Mikulással kezdődött.

 

 

A december 3-i, a Tóparton megrendezett „Jóti-futi” Jótékonysági rendezvényen sokan ajánlottak fel tartós élelmiszereket a rászorulók részére, amit az Egységben Tapolczáért Egyesülettől érkező 50 darab mikuláscsomaggal együtt osztottunk ki a legkisebbeknek és családjaiknak. Az „Egy cipősdoboznyi szeretet” kezdeményezésünkre és az elmúlt években is jól működő kapcsolataink révén a 2022-es évben az előző évekhez képest kimagaslóan sok ajándékdoboz érkezett, sokan úgy döntöttek, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével szeretnék megajándékozni a környékbeli rászoruló családok gyermekeit. A Központunk dolgozói és a megajándékozott gyermekek szülei nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani a TBLÁI Kazinczy tagintézményének, a Badacsonytomaji Fiatalok Fórumának, a Tapolcai Járásbíróság dolgozóinak, a Batsányi János Gimnázium 10. osztályának, a Tapolcai VSE kézilabda szakosztály nő és ifi csapatának, továbbá azoknak a magánszemélyeknek, akik megközelítőleg összesen 130 doboznyi ajándékot hoztak.

 

 

 

Ezeket a Karácsonyi ünnepek előtt eljuttattuk a velünk kapcsolatban álló családokhoz, gyermekekhez, továbbá a bőséges adományoknak köszönhetően ez alkalommal a lesenceistvándi Százholdas Pagony Közös Fenntartású Napköziotthonos Óvodába járó gyermekeket tudtuk velük meglepni. Tartós élelmiszeradományokat is fogadtunk-tette hozzá a helyi család és gyermekjóléti intézmény vezetője. – A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkezett konzerveket, chipseket, fogápolási szereket, víz és gabonapehelyheket osztottunk szét. A Sport- és Egészségközpont olajat, konzerveket, pástétomokat, cukrot, száraztésztákat, mézet, rizst és teákat ajánlott fel, megközelítőleg 200 ezer forint értékben. Ezek a termékek főként azokhoz a családokhoz kerültek, akik a Család- és Gyermekjóléti Központ, az Idősek nappali ellátása és a házi segítségnyújtás ellátottjai, azaz megközelítőleg 50 családhoz. A Telekom Veszprém Tapolcai Szurkolói Csoportjának jótékonysági főzésébe is becsatlakoztunk három napon keresztül, aminek keretében minden nap meleg ételt oszthattunk ki rászorulók részére, továbbá egy beteg tapolcai kislány gyógykezeléséhez gyűjtöttek pénzadományt. Az adományok Karácsonyig célba értek, melyek nagy segítséget jelentettek a családoknak az ünnepi időszakban, minket pedig hálával és melegséggel töltött el, hogy részesei lehettünk ennek a jócselekedetnek. Ezúton is hálásan köszönjük mindenkinek az önzetlen felajánlást! Kívánunk az új évre békét, biztonságot és gondtalan mindennapokat!- fejezte ki jókívánságait munkatársai nevében is Bögös Rita Zsuzsanna. /tl/

 

 

 

Költöztek, majd számos jótékonysági akcióban vettek részt

| hírek, közélet, önkormányzat, szociális szféra |