A mindig jó szórakozást és gasztronómiai élményt jelentő forraltbor- főző és tócsisütő verseny sokéves hagyomány Diszel településrészen. Idén is több csapat döntött úgy, hogy megméretteti magát a Csobánc Művelődési Ház udvarán a hétvégén.

 

fotók: Vizeli Katalin

 

Bográcsokban fortyogó vörös- és fehérborok illatai keveredtek az olajban, a tárcsákon zsírban, olajban sülő tócsik illatával szombaton Diszelben. A januári hidegben is igazi falusias volt a légkör és remek a hangulat. A legjobbak jutalmazása sem maradhatott el. – A legfinomabb tócsit a Rozi Joci csapat készítette el, a második helyet a Válogatott Fakukacok szerezte meg, a harmadik legjobb tócsival az Egységben Tapolczáért Egyesület büszkélkedhetett. Forraltborban Fecsó és barátai bizonyultak a legjobbnak a Ripityom Sejj és a tócsikészítésben is dobogós Válogatott Fakukacok előtt. Emléklapot kapott a LADA és a Törpe és a többi papa csapata – tájékoztatott Vizeli Katalin szervező./tl/
 

 

 

 

 

Remek hangulatban készülő diszeli tócsik és forraltborok

| gasztronómia, hírek, közélet, kultúra |