Nagy érdeklődés mellett rendezte meg a TBLÁI Batsányi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az idei szülőszervezeti bálját a Hotel Pelion konferenciatermében szombaton este. A támogatók rekordnagyságú, mintegy egymillió nyolcszázezer forint értékű tombolatárgy felajánlással éltek. Elhangzott, a bál bevételét az iskola eszközeinek felújítására fordítják a jövőben.

 

 

Az első bálozó batsányis végzősöket, szüleiket, pedagógusaikat, a város önkormányzatának képviselőit és dr. Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert, országgyűlési képviselőt, Töreky Ferenc, a szervező szülői szervezet képviselője köszöntötte, majd átadta a szót a miniszternek.

 

 

A miniszter szerint egy ilyen esemény, mint az iskolai bál, “arra is jó, hogy számvetést készítsünk saját magunkkal szemben, közösségeinkkel szemben, megmutassuk értékeinket, azt, hogy miben vagyunk erősek”. – Mi magyarok úgy tartjuk, hogy iskoláink jók, tanáraink elkötelezettek, diákjaink érdeklődők, ezért oktatásunkkal kapcsolatban derűlátók vagyunk. Akkor is így van ez, ha napjainkban rengeteg a probléma, költségvetési-, pénzügyi-, politikai problémák, viták nehezítik az oktatás mindennapjait. Ugyanakkor ez nem ok arra, hogy ne fogjunk össze annak érdekében, hogy a magyar oktatás megőrizze kiváló színvonalát és azt, hogy abban a pedagógusok, a diákok jó hangulatú közösségi munkát végezhessenek. Mindehhez kiváló alkalom egy jótékonysági bál, ahol ki-ki az ereje szerint hozzájárulhat közös céljainkhoz – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

 

 

Dobó Zoltán polgármesterként, szülőként és az előd 4-es iskola hajdani tanulójaként is szólt a jelenlévőkhöz. Hangsúlyozta, “a hideg napok, a nehéz idők ellenére van egy mindenek felett álló cél, amelynek elérését semmi sem befolyásolhatja”. – Ez a cél az, hogy gyermekeink a legjobb ellátást, a legjobb tudást és nevelést kapják meg tőlünk. A rossz idők, a hangsúlyos problémák ellenére is vannak olyan dolgok, amelyek nem képezhetik vita tárgyát. Ez a gyermekek nevelése, az oktatása, amely az ő jövőjük mellett, a miénket is jelenti. Mind akik itt vagyunk, a miniszter úrtól a szülőkig, kövessünk el mindent, hogy ez a tagintézmény jó ellátást, lehetőségeket, támogatást kapjon! Kössünk szövetséget, tegyük félre az elmúlt évek sérelmeit és tegyünk meg mindent a gyermekekért, politikai- és világnézettől, életkortól és minden mástól függetlenül!– kérte a város polgármestere.

 

 

A bál vendége volt dr. Tengölics Zsófia, a Mathias Corvinus Kollégium képviselője is, aki intézménye 2015 óta működő, tehetséggondozó programját  ajánlotta a jelenlévő tanulók, szülők figyelmébe. Az ünnepélyes megnyitót a végzősök szépen koreografált, jelmezes báli tánca követte, amelyet Juhász Márta tanított be a diákkoknak. Kicsivel később a Batsányi Táncegyüttes műsorát is megtekinthették a bálozó fiatalok és felnöttek. /írás, fotók: Töreky L./

 

 

 

 

 

 

 

Jól sikerült a bál, iskolai eszközöket újíthatnak fel a bevételből

| hírek, közélet, oktatás |