A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja  (1999 óta) november 25-e. Ezen a napon a helyi  rendőrség és a szociális alapellátás  munkatársai együtt demonstráltak a Tamási Áron Művelődési Központ mögötti parkolóban, hogy felhívják a figyelmet a problémára, és hogy  üzenjék: létezik segítség a bajban, tehát  ne legyen közömbös senki, aki környezetében családi, párkapcsolati erőszakot tapasztal.

 

Molnár András rendőr őrnagy: “Fontos, hogy nevesítsük a problémát, mutassunk rá az észrevehető jelekre és mutassuk meg, hogy milyen szolgáltatásokat, segítséget tudunk nyújtani az atrocitások elszenvedőinek.”

 

Világszerte válnak a nők a családon belüli erőszak, illetve nemi erőszak áldozataivá, ezért is fontos felhívni a figyelmet a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, a segítségnyújtás módjaira- árulta el lapunknak a helyszínen Molnár András rendőr őrnagy, a Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési előadója.  Elmondta, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság kezdeményezte a lakosság tájékoztatását figyelemfelhívás céljából.  Akciójukba bevonták a szociális és egészségügyi alapellátás családsegítő- és gyermekjóléti központ,  a védőnői szolgálat és az egészségfejlesztő központ munkatársait. – Fontos, hogy nevesítsük a problémát, mutassunk rá az észrevehető jelekre és mutassuk meg, hogy milyen szolgáltatásokat, segítséget tudunk nyújtani az efféle atrocitások elszenvedőinek. Hangsúlyozni szeretnénk a lakosság felé, hogy ne hallgassák el a problémákat, a verbális erőszakot sem, mert a hallgatás, a halogatás nagyobb bajokat is hozhat- hangsúlyozta. Magvas Zoltán a lelki egészségfejlesztő központ vezető munkatársaként vett részt a rendezvényen. Azt mondta, azért is fontos, hogy részt vegyenek az akcióban, mert a téma ma társadalmi tabunak számít, teljes megoldásához, felszámolásához mentálhigiénés tanácsadásra van szükség. – A megoldás részei szeretnénk lenni, hiszen napi munkánk során találkozunk a családon belüli erőszak jelenségeivel. Hozzáértő munkatársaink  a társszervezetekkel, illetve ha szükséges, a rendőrséggel is együttműködve lelki és gyakorlati segítséget egyaránt tudnak biztosítani a bajban lévőknek. /Töreky L./

 

 

Van segítség!- Együtt a nők elleni erőszak ellen

| EFI-LEK, hírek, közélet, rendőrség, szociális szféra |