Az esélyes Siklósi Gergely győzelmével ért véget a párbajtőr Magyar Kupa. A 122 fős férfi mezőnyben nagy és élvezetes csatákban sikerült elsőséget szerezni a Honvéd sportolójának. 

 

Dancsházy-Nagy Tamás honvédos tanítványa először is végigverte saját válogatottját. Kezdte a nyolcaddöntőben az egy héttel korábbi Világkupa-győztes Andrásfi Tiborral, majd folytatta Nagy Dáviddal, végül befejezte Koch Mátéval. Ráadásul valamennyi asszóban igen magas színvonalon teljesített, miként a döntőben is, Bányai Zsombor ellenében.

 

Siklósi Gergely aranyéremnek örülhetett fotó: Magyar Vívó Szövetség

 

Azt az asszót 8:10-ről hozta 15:12-re, majd a jogosan járó gratulációkat követően így nyilatkozott: “-Nagyon akartam nyerni, és nagyon örülök, hogy sikerült. Régóta nem sikerült nyolc közé se jutnom idehaza, versenyt pedig 2020, Heidenheim óta egyáltalán nem nyertem. Márpedig az remek érzés, és szükséges, hogy erőt adjon a további feladatokhoz. Az igazság az, hogy a berni Világkupa előtt is ugyanezt az erőt, energiát éreztem magamban, és szerintem jó formában voltam, a csapatversenyen sikerült is ezt bizonyítanom. Most megint élveztem a vívást, és őszintén hiszem, hogy ez így megy majd tovább, először a vancouveri Világkupán, utána pedig az országos bajnokságon. Aztán meg az összes többi versenyen…” – nyilatkozta az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely. /hg/

 

Siklósi Gergely nem talált legyőzőre

| hírek, sport |