2014-ben rendezték meg az I. Tapolcai Jótékonysági Futást, melynek célja az volt, hogy a résztvevők futva segítsenek, és tegyék szebbé mások karácsonyát is.

 

A résztvevők, a jótékony sporttársak létszáma minden évben egyre nőtt, így idén már nyolcadik alkalommal fognak össze, húznak futócipőt és trappolnak akár esőben, szélben, talán hóban, hogy a nehezebb helyzetben élő társaink karácsonyfája alá is kerüljön meglepetés. December 3-án várnak minden segíteni szándékozót a Malom-tóhoz, ahonnan a Gyermek futam 10:45-kor, a Felnőtt futam 11:00 órakor startol.

 

Idén nyolcadik alkalommal segítenek futva fotó: archív

 

„-A futás helyszíne a már jól ismert, kb. 1200 méteres kör Tapolcán, a Malom-tó és környékén, melyből mindenki annyit teljesít, amennyit szeretne. Aki pedig csak segíteni kíván, azok helyett is lesznek vállalkozó szellemű futók. A fiatalabb, ám lelkes segítőinknek egy rövidebb táv, kb. 500 m teljesítésére is adunk lehetőséget. A rendezvény a gyermekfutammal veszi kezdetét. A gyermekeknek idén is egy kis meglepetéssel készülünk. Ezt követően rajtolnak a kb. 1200 méteres körön induló futók. Ebben az évben tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, illatszereket, mosószereket gyűjtünk, ezekkel kívánjuk szebbé tenni rászoruló embertársaink karácsonyát. Az adományokat a regisztrációnál lehet majd leadni.

 

A szervezők a helyszínen is várják a nevezéseket fotó: archív

 

Az összegyűlt adományokat idén is a Tapolcai Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család és Gyermekjóléti Központ segítségével juttatjuk el a rászorulókhoz, akik pontosan ismerik helyzetüket és tudják, melyik családnak mire van szüksége. Sajnos ebben az évben is van egy család, akinek nagy szüksége lenne (nem csak karácsonykor) a segítségre. Nagy Hajnalka 31 éves, háromgyermekes édesanya, nyáron szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében alsó végtagbénulást szenvedett, jelenleg is rehabilitációban részesül. Otthonukat szeretnék akadálymentesíteni, de férje, egyedüli keresőként nem tudja megoldani az átépítést. A rendezvényközpontban, mint az előző években is, kihelyezünk egy gyűjtő dobozt, a felajánlásokat oda lehet majd behelyezni. Ha valaki nem tud eljönni, de szeretne a családon segíteni, a Takarékbanknál vezetett számlaszámra utalhat: Jelige: Segítsük Hajnit, 50420513-10012057-00000000.

 

 

Akik az előnevezésről lemaradtak, a helyszínen 10 órától tudnak nevezni, de ebben az esetben névre szóló rajtszámot sajnos nem tudunk biztosítani. Természetesen mi a Tapolcai Trappolók is szeretnénk valamit adni a lelkes támogatóknak, így a rendezvény ideje alatt, zsíros kenyérrel és forró teával kedveskedünk, 12 órától pedig mindenki vendégünk egy finom, forró gulyáslevesre, a Tópart Bisztró konyhájából.” – tájékoztatta lapunkat Földesi József főszervező, a Tapolcai Trappolók Egyesület elnöke. /hg/

 

VIII. Jóti-Futi a Malom-tó partján

| hírek, sport |