A Kazinczy tér környékén több helyszínen is munkálatok folytak, folynak a napokban. Épül az új közösségi sport- és szabadidős park a fűtőmű szomszédságában, a Barackos városrészben a még telepítésre váró napelemes köztéri lámpák oszlopainak helyét fúrták,  az Egry utcai játszótérre pedig új játékokat telepítettek a szakemberek.

 

 

Az ivókút telepítése már megtörtént

 

Buzás Gyula a városrész önkormányzati képviselője kérdéseinkre elmondta, jó ütemben halad a szabadidős park újjáépítése. A kertészeti munkák egy része, például a  nyári árnyékot jelentő  fasorok telepítése, a pálya szegélyezése, a kerítéstartó oszlopok felújítása, az ivókút telepítése már megtörtént, de lemarták és letisztították a régi sportpálya aszfaltját is. Hamarosan rámelegíthetik a pályára a gumis fedőréteget, ahogy a napvitorlák tartószerkezetének alapozása, kiépítése is folyamatban van már.

 

Ami elkészült…

 

…és ami még nem. Az új gép felgyorsítja a munkát-tájékoztatott Puskás Ákos alpolgármester (balról)

 

A Barackos lakóövezetben ugyanebben az időben fúrták a napelemes köztéri lámpák oszlophelyeit. A feladat korábban a talajadottságok miatt  problémát jelentett, ezért egy speciális gépet kellett beszereznie és alkalmaznia a  kivitelezőnek. Mint azt megtudtuk, a munka innentől felgyorsult, így a tervezett összesen negyven napenergiával működő utcai lámpa az elkövetkező napokban hadrendbe állhat. Puskás Ákos alpolgármester örömmel számolt be róla, hogy két új játszótéri rugós játékkal gazdagodott az Egry utcai játszótér. – Volt olyan játék, ami az idők folyamán leamortizálódott, javításuk gazdaságtalan lett volna, helyette két új, állatfigurát formáló rugós hintát vásárolt a város a népszerű játszótér karbantartásának, állagmegőrzésének jegyében- mondta az alpolgármester, aki azt is elárulta, hogy hamarosan a Fenyves utcai közösségi térre is egy körforgót és egy csúszdás játékvárat telepítenek az ott élő kisgyermekes családokra gondolva. /Töreky L./

 

Két új játékkal is gazdagodott a modern játszótér

 

Sportpályát újítanak, köztéri lámpákat, játékszereket telepítenek

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |