A Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet 14 szakmai egysége intézményi találkozót szervezett, együtt ünnepelte meg a szociális munka napját, illetve elismerésekkel jutalmazta munkatársait  tegnap este a Tamási Áron Művelődési Központ emeleti konferenciatermében. Később, estébe hajlóan a katolikus plébánia udvarán, tábortűz és forralt bor mellett folytatódott a program.

 

Az eseményre meghívta a helyi alapellátás Dobó Zoltán polgármestert, Csonka Nándor esperes plébánost, Gyarmati Ritát,  a Család -és Gyermekjóléti Központ új tanácsadó szakpszichológusát, valamint Lenner Lászlót is. A tapolcai gimnázium tanára kedves, humoros  gondolatokkal és gitárjátékával egyaránt jókedvre derítette az alapellátás munkatársait.

 

Lenner László és a hálás közönség /Fotók:tl/

 

Sikos Rita: A mai időkben és körülmények között  különösen nagy szükség van a szociális munkatársakra és elhivatottságukra…

 

A  jelenlévő szociális munkatársakat és a vendégeket, Sikos Rita igazgató köszöntötte, aki elmondta, az intézmények vezetőivel fontosnak érezték, hogy ünnepüket az ismert nehézségek ellenére is megtartsák, hogy munkatársaikkal megálljanak egy pillanatra a rohanó hétköznapokban. Rámutatott, a mai körülmények között, amikor minden változik és bizonytalan, amikor rendkívül alacsony a szférában dolgozók anyagi elismertsége, ugyanakkor egyre több a rászoruló, különösen nagy szükség van a szociális munkatársakra és elhivatottságukra. Tisztelet és köszönet jár ezért minden dolgozónknak- mondta a helyi alapellátás igazgatója.  Dobó Zoltán polgármester is a köszönet hangján szólt a dolgozókhoz. – Munkától nélkül a helyi társadalom, a város nem tudna jól működni, az érte járó fizetést is nézve, amit tesztek egy valódi, hősies küzdelem. Kevesen vannak azok, akik képesek megtenni azt amit ti, miközben ritkán jár érte figyelem és köszönet. Éppen ezért, amit  a városvezetés, kollégáim meg tudnak tenni értetek, azt megtesszük! Bátran állítsatok meg problémáitokkal, kéréseitekkel akár az utcán is! – ajánlotta a polgármester.

 

Gyarmati Rita előadása hasznos tanácsokkal látta el a szociális térben dolgozókat. A cél a lelki megerősítés volt…

 

Az intézményi találkozón  Gyarmati Rita pszichológus tartott szakmai előadást, aki egyrészről minősítette a tapolcai szociális alapellátásban általa tapasztalt kiváló szervezettséget és magas színvonalat, másrészről tanulságos és egyben szórakoztató, gyakorlati tanácsokban is bővelkedő előadásában rámutatott, a szociális segítő munkában dolgozóknak különösen nagy szükségük van a pszichés megerősítésekre, arra, hogy a lelkük rendben legyen. /Töreky László/

 

 

Tisztelet és köszönet a szociális szféra helyi dolgozóinak

| hírek, közélet, önkormányzat |