Ünnepélyes eredményhirdetéssel, a tanulmányi-, művészeti- és sportversenyek legjobbjainak jutalmazásával ért véget az idei Bárdos-napok eseménysorozat a Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményben az elmúlt hét pénteken.

 

 

A záróünnepség első részében  Szabó Vivien 5. z osztályos tanuló Zalai párosító dalokat énekelt Takácsné Németh Magdolna zongorakíséretével, majd Szabó Bence 6. z osztályos tanuló, a versíró pályázatra írt versét szavalta el. A vendégeket Vighné Varga Odett intézményvezető-helyettes köszöntötte, aki értékelte a Bárdos-napok eseményeit. Később az osztályok képviselői virágot helyeztek el a Bárdos emléktábla előtti vázában, miközben a felsős kórus Bárdos Lajos gyűjtötte népdalokat énekelt. A díjakat, jutalmakat Bajner Imre igazgató  adta át az arra érdemesült tanulóknak.

 

/Fotók: Bárdos Lajos Általános Iskola facebook oldala/

 

 

A Népdaléneklési versenyt az alsó tagozatban Gombkötő Kata, Istenes Luca és Tóth Noel (3z) nyerték, jutalmuk a kiemelt arany minősítés volt. Különdíjban részesült Nagy Abigél, Sellyei Vince és Vers Márton. A felső tagozatosok között kiemelt arany minősítést szerzett énekével Kovács Lili, Domján Bendegúz és Szabó Anna (7.z).  Különdíjat Domján Boldizsár, Koronczi Sándor és Varga Gergely (8.z) kapott. A képzőművészeti pályázatot idén csak az iskolán belül hirdették meg, témája a sport volt és Csermák József olimpiai bajnok pályája (idén lenne 90 éves) előtt tisztelgett. Az alsó tagozatosok között Márkus Panna (2.z) jeleskedett, aki kitűnően alkalmazta a tükrözést és a mozgást is szépen ábrázolta. Második lett Bolla-Kiss Gréta (1.z), a kislány több mozgásformát és sporteszközt is bemutatott a rajzán. Harmadik lett Cserháti Hanga, ő a labdás játékok sokszínűségét ábrázolta nagyon szépen. A 3. és 4. osztályosok között Barabás László (3.a) Nagy dobás című rajza kapott első díjat, amely remekül ábrázolta a forgást. Németh Bori (4.z)  olimpiai sportágakat változatosan megjelenítő munkájával második lett, Fekete Viktor (3.a) végzett a harmadik helyen, a fiú a büntetőrúgás előtti pillanatokat vitte rajzlapra.  A felső tagozat 5-6 osztályosai között Korcz Roland (5.z) vitte el a pálmát, második helyen Balogh Zsófia (6.z) végzett, a harmadik helyért Nagy Anna (5.z) vehette át jutalmát. A 7-8 osztályosok korosztályában Süle Gergő  (8.z) végzett az élen, Kertész Lejla (8.z)  lett a második, Kovács Lili (7.z) pedig a harmadik. Különdíjat Kovács Enikő(6.z) vehetett át a képzőművészeti kategóriában. A matematika alapműveleti versenyt  a másodikasoknál Szabó Áron (Bárdos) nyerte, Kiss Lóránt (Batsányi) a második, Péter Tímea a harmadik lett. A negyedikesek olvasási versenyében Varga-Szabó Zora (Kazinczy) diadalmaskodott, Nagy Milán (Batsányi) és Rajkai Levente (Bárdos)  a 2., Vers Lara Vica (Bárdos) a 3. helyet szerzett. A Hungarikum vetélkedőt első ízben szerveztek a Bárdos-napok keretében, emléklapot mindenki kapott és az első kettő csapatot díjazták: A Batsányi tagintézményből Kajtár György, Hársfa Csepke, Illés Csenge és Kiss Csanád, azaz a Matyóbabák csapat, a Bárdosból a Lovasíjászok, Horváth Mirella, Jánosi Zalán Dusán, Kertész Iván Nikolasz és Szűcs Zoé kapott jutalmat.

 

 

Az angol kiejtési versenyt az 5-6. osztályosok között Kabashi Erona (6.z, Bárdos) nyerte meg, második helyen Bödör Nóra (6. osztály, Batsányi) végzett, míg az idegen nyelvi dobogó képzeletbeli harmadik fokára Molnár Anna (6.z, Bárdos) állhatott fel. A 7-8. osztályosoknál Kamon Száva (8. osztály, Batsányi) diadalmaskodott angolból, Ferenczi Szófia (8.z, Bárdos) a második, Magyaródi Sára (8. osztály, Tatay S. ált.isk) a harmadik lett. A versíró verseny indulóit, költeményeit Németh István Péter tapolcai költő értékelte. A verselésben Szabó Bence (6.z, Bárdos) tanuló lett a legjobb, őt iskolatársa, Tóth Patrik (8.z ) követte a dobogón, a harmadik helyet Hegyi Kristóf ( 4.a, Batsányi) szerezte meg szép versével. Különdíjat Gergely Zalán (5.a, Batsányi) vehetett át a záróünnepségen. A sport témakörben fogant  “Matematika test építő háziversenyt “ az 5-6 osztályosok között Lukács Marcell, Torbó Áron Nátán, Csiszár Bence 5.a-s trió nyerte meg. Második lett a Kompos Zalán, Kranabeth Farkas Titán, Horváth Sándor hármas (5.a), a harmadik helyre Enyingi Rebeka, Kenéz Péter és Allaga Diminik (5.z) alkotta csapat küzdötte fel magát. Ugyanebben a kategóriában, a 7-8 osztályosok között  Molnár Csaba, Süle Gergely, Pontyos Balázs (8.z) hármasa és a Joó Júlia, Szép Jázmin Tamara (8.a)  szerzett első helyet, Kovács Lili, Balázs Lilla és Vita Dóra (7.z), továbbá Körmendi Tiara, Starcsevics Liliána és Szabó Anna (7.z) a második helyen végzett. A harmadik helyet Szörtsey Lili, Pálosi Laura, Orbán Csenge (8.z) és Gebauer Roland (7.a) szerezte meg.

 

 

A Bárdos Kupát, (amely egyben körzeti asztalitenisz verseny is) az 1-2. korcsoportos lányok közül Szalóky Barbara (Bárdos, 5.a) nyerte, a fiúknál Szabó Ákos (5.z) diadalmaskodott, 2. lett Gárdonyi Bence (5.a), 3. pedig Csiszár Bence (5.a).  A 3-4. korcsoportos lányoknál Tornyos Tifani (5.a) állhatott a dobogó legfelső fokára, Szánti Bibiána (8.z) a második, Bakos Rubina Amália (5.a) pedig a harmadik helyen végzett. Ugyanitt a fiúknál Morauszki Krisztián Milán ( 8.a) nyert, Marauszki Krisztofer (5.a)  és Király Alex (5.z) pedig a 2., illetve a 3. helyet szerezte meg. Az  5-6. korcsoportban Sarok Máté Ferenc (Batsányi)lett a legjobb “pinpongos”,  Horváth Szebasztián Leonárd (Bárdos, 7.a)pedig a második helyen végzett.  Az ünnepélyes eredményhirdetés zárásaként a Bárdos Lajos Gyermekkar Király Eszter vezényletével előadta Kodály Zoltán: Tantum Ergo c. művét. /tl/ F: isk.facebook/

 

A Bárdos-napok legjobbjait jutalmazták

| hírek, oktatás |