Hatalmas népszerűségnek örvend a nyári úszásoktatás, melyen több turnusban sajátíthatják el a gyerekek a vízbiztos úszás alapjait a Városi Strandon.

 

Idén is többszörös túljelentkezés jellemezte a nyári úszótanfolyamokat. A május elején meghirdetett turnusok pillanatok alatt beteltek, ami mutatja a korábbi évek eredményeit, a szülők és gyermekeik elégedettségét. Több mint 190 gyerek, 4 alap és 1 haladó csoportban fejleszthette úszóképességét.

 

A szárazföldi bemelegítést követően már a vízben folyt a munka fotó: Csarnok

 

Az edzéseket hivatásos úszóedzők tartották, Hanzmann László vezetésével. Az alap turnusok 10 naposak, míg a haladó 5 napos képzés volt. Nagyon sok visszajáró gyerek volt, akik már a korábbi években is részt vettek a tanfolyamon, de volt olyan szülő is, aki nem bízta a véletlenre, egyhuzamban három turnusra is beíratta csemetéjét.

 

A jó hangulatú edzéseken a gyerekek elsajátíthatták az úszás alapjait fotó: Csarnok

 

Az idei nyáron bár többször volt borús az időjárás, azonban a gyerekek hősiesen kitartottak, egyetlen alkalmat sem kellett elhalasztani. A tanfolyam és egyben a nyár végeztével, a szervező Csermák József Rendezvénycsarnok munkatársai saját kezűleg készített bizonyítvánnyal és csokival díjazták a tanfolyamon résztvevőket.

 

A hagyományok szerint bizonyítványosztással zárták a tanfolyamot és a nyarat is fotó: Csarnok

 

Az augusztus végén rendezett „bizonyítványosztás” Dobó Zoltán polgármester elismerő kézfogásával és egy utolsó csobbanással ért véget. /hg/

Töretlen népszerűségnek örvend az úszótanfolyam

| hírek, sport |