Mobil pumpapálya épült a Csermák József Rendezvénycsarnok előtt, melyet bárki, bármikor ingyenesen kipróbálhat.

 

Ez a pálya egy új hullámos játszótér, sportolási lehetőség, melynek sajátossága, hogy minden olyan közlekedési eszközzel, -rollerrel, kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával-, használhatjuk, melynek mozgatásához emberi erőre van szükség. – tudtuk meg Tóth Andrástól, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) projektvezetőjétől.

 

A gyerekek egyből használatba vették a pályát fotó: Havasi

 

A pumpapálya neve is sokat elárul a mozgás formájáról, hiszen a pályát használónak pumpáló mozgást kell végrehajtania és ennek köszönhetően akár a pedál hajtása nélkül is körbe viszi a lendület. Ez a mozgásfolyamat és maga a pályán történő haladás is nagy koncentrációt igényel, amely izommunkával párosul, így egy komplex sportélményt kaphatnak, akik kipróbálják. A pálya használatának szabályai megtalálhatók a pálya mellé kihelyezett információs táblán, így mielőtt lendületet vennénk, a baleset elkerülése végett mindenképp olvassuk el a biztonsági utasításokat.

 

 

A pumpapálya minden nap 8-21 óra között használható, megfelelő védő felszerelésben, bukósisakban, üzembiztos, megbízhatóan működő közlekedési eszközzel, zárt cipőben.  A Tapolca Kft. az önkormányzattal közösen adta be pályázatát a MAKETUSZ-hoz és első városként, 3 hónapig ingyenesen használhatja a pumpapályát./hg/

 

Óriási az érdeklődés a pumpapálya iránt

| hírek, sport |