Az elmúlt tanév végén 111-en ballagtak el a város általános iskoláiból.  2022 szeptember elseje 115 első osztályos kisdiák számára jelentette az iskolás évek kezdetét, a felsőbb évesek számára pedig a vakáció, a gondtalan hónapok végét. A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményében és tagintézményeiben háromnegyed nyolctól megkezdődtek a tanévnyitó ünnepségek, legkorábban a Kazinczy tagintézményben.

 

 

A bizonytalan, esős idő miatt a “piros iskola”  aulájában köszöntötte a vendégeket, az érintett szülőket, pedagógusokat és tanulókat Bodor Tamás intézményvezető, majd a diákok, később a kis elsősök rövid verses, dalos tanévköszöntő produkciói következtek. A kazinczys tanulókhoz és jelenlévő szüleikhez Bajner Imre igazgató szólt. – …A vakáció  bizony visszavonhatatlanul véget ért. Bízom abban, hogy sikerült kipihennetek magatokat és újult erővel tudjátok megkezdeni az előttetek álló tanévet. Használjátok ki a tanulásban, közös programokban rejlő lehetőségeket! Tanuljátok meg, soha semmit nem szabad feladni, ha nem megy,  próbáljátok meg ötször, tízszer! Ha akkor sem sikerül, akkor mondjátok azt, hogy legközelebb menni fog…! Kedves szülők! Köszönjük a bizalmat, hogy szeretett gyermeküket gondjainkra bízták és kérjük nyolc éven át tartó támogató figyelmüket, együttműködésüket. Valósítsunk meg egy közös álmot, amely a mi tanítványaink és az önök gyermekeinek sikeres tanulmányairól és fejlődéséről szól! Kedves nyolcadikosok,  bennetek pedig arra kérlek, hogy mutassatok példát, bizonyítsátok, hogy nyolcadikosnak lenni, rangidősnek lenni érdemes– bíztatott az iskolai helytállásra a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója, de köszönetet mondott azoknak a technikai dolgozóknak és takarítóknak is, akik a nyár folyamán sokat ettek azért, hogy biztosítsák a munka elkezdésének feltételeit a tapolcai iskolákban.

 

 

 

Lapunk érdeklődésére Bajner Imre elmondta, a pedagógusok számában egyelőre számos hazai iskolához képest jobban állnak a tapolcai intézmények. A szaktanári ellátottságot az idei tanévre sikerült biztosítani, szinte minden állás betöltött. A covid, illetve a gázellátás problémái miatt esetleges időszakos iskolabezárásra nem számít az igazgató, a fenntartó sem tervez hasonló intézkedést a tanév során. Két elsős osztályban 18-18 tanuló kezd a Kazinczyban,  32 fős az induló osztály elsőseinek a száma Batsányiban, a Bárdosban 25 fővel egy foci és 22-fővel egy zenei osztály indul – tudtuk meg. /Töreky L./

 

Becsengettek- elkezdődött a 2022/23-as tanév Tapolcán is

| hírek, közélet, oktatás |