Az ünnepi napok és borhét rendezvénysorozat keretein belül, augusztus 20-án XXIV. alkalommal rendezték meg a Tapolca Kupa elnevezésű nagypályás, nemzetközi, meghívásos öregfiú labdarúgó tornát.

 

Horvátországból Umag testvérváros öregfiúk csapata fogadta el a meghívást, míg Szlovákiából Path és Marcelháza együttesei érkeztek. Tapolca Város Önkormányzata és a Tapolcai Öregfiúk FC 2X15 perces körmérkőzésekre várta a baráti ellenfeleket.

 

XXIV. alkalommal találkoztak egymással a testvérvárosok öregfiúk csapatai fotó: TÖFC

 

A meccseket követően Marcelháza csapata végzett az élen, akik három mérkőzésükből kettőt nyertek és egy döntetlent játszottak. Második lett Path öregfiúk csapata, két győzelemmel és egy vereséggel. A hazai TÖFC bronzérmet szerzett egy győzelem, egy döntetlen és egy vereséggel, míg három vereséggel Umag csapata zárt a negyedik helyen. A torna eredményhirdetésére a Tópart Bisztróban került sor, ahol az érmeket és különdíjakat Dobó Zoltán polgármester és Boczkó Gyula, a TÖFC vezetőedzője adta át.

 

A Tapolcai Öregfiúk harmadik helyen végeztek a négycsapatos tornán fotó: TÖFC

 

A torna legjobb kapusának járó díjat Szi József (Path) kapta. A legjobb mezőnyjátékosnak Emil Cindral umagi játékost választották, míg a gólkirályi címet a marcelházai Pálinkás Viktor érdemelte ki. A díjátadásokat követően kölcsönös ajándékozások, köszöntések és jó hangulatú beszélgetések zárták a napot. /hg/

 

Ápolják a hagyományokat az Öregfiúk

| hírek, sport |