A hagyományteremtő szándékkal útjára indított Tapolca Trail elnevezésű terepfutó versenyt második alkalommal rendezték meg a Tapolcai Trappolók.

 

A tavalyi jól sikerült bemutatkozás után optimistán várták a szervezők az idei rendezvényt, ami nagyon jól is sikerült, azonban sajnos az első versenyen induló létszámot nem sikerült elérniük. Földesi József elnök szerint, ennek az az oka, hogy ebben az évben a járvány miatt elmaradt versenyeket is igyekeztek a rendezők bepótolni, így nagyon sok versenyt szerveznek egy időben ebben az évben.

 

A verseny a diszeli Csobánc Művelődési Háztól indult és itt is ért véget fotó: helyszíni

 

“-Az idén növeltük a tétet és egy 33 km –s útvonallal bővítettük a „kínálatot”, így már 4 távon, 8, 14, 23 és 33 km-n indulhattak a futók. Természetesen a távokat túrázva is lehetett teljesíteni, ez jó ötletnek bizonyult, mert sokan túráztak különböző távokon. Összesen mintegy 80 fő állt rajthoz, a túrázóknak nincs mért eredményük, őket nem rangsoroltuk. Legkedveltebb a 8 és a 14 km volt, ami kiváló táv első versenyes, kezdő futóknak.

 

Csodás tájakon át vezetett a verseny útvonala fotó: helyszíni

 

Egyesületünk legjobb eredményét 33 km-n értük el, ahol Szennyai Dorián első, míg Nagy Miklós a második helyen ért célba. Már meg van a jövő évi időpont is, melyre reményeink szerint újra szép számban jelentkeznek majd a futók.” – tájékoztatott a Tapolcai Trappolók Egyesület elnöke. /hg/

 

Idén is megrendezték a terepfutó versenyt

| hírek, sport |