Az elmúlt hét  pénteken és szombaton elbúcsúztak végzőseiktől és évzáró ünnepséget tartottak  a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola és tagintézményei, köztük a Kazinczy Ferenc tagintézmény is, szombaton reggel. Idén két osztály 36 nyolcadikosa ballagott a Kazinczyből.

 

 

A tanév és 2022 végzősei 

 

A Kazinczy iskolába udvarán, a tanulók zászlós bevonulását követően elsőként Bodor Tamás intézményvezető köszöntötte a diákokat, szüleiket és a város önkormányzatának képviselőit, Dobó Zoltán polgármestert, Puskás Ákos és Pass Sándor alpolgármestereket és dr. Iker Viktória jegyzőt.

 

 

Később a kitűnő tanulók jutalmazása következett, a nyolcadikosok a helyszínen, pedagógusaik, diáktársaik, szüleik jelenlétében vehették át okleveleiket, ajándékaikat. (A kitűnők jutalmazásába ezúttal az önkormányzat is bekapcsolódott, hiszen ingyenes mozijeggyel járult hozzá teljesítményük elismeréséhez, akinek pedig a magatartása is példás volt, azok a fővárosi nagycirkusz előadását is megtekinthetik hamarosan-hangzott el az eseményen.)

 

Jutalom, díszoklevél járt a legjobbaknak

 

A jutalmakat Bajner Imre igazgató és Bodor Tamás intézményvezető adta át a legeredményesebb végzősöknek, Bakler Zitának, Egyed Tamarának és Sabján Szonja Reginának a 8.a- osztályból, Csipszer Csengénak és Üveges Boglárkának a 8.b-ből. Nevelőtestületi díszoklevélben részesültek tanulmányi eredményeikért, tanulmányi versenyeken elért sikereikért, példamutató közösségi munkájukért pedig Egyed Tamara és  Csipszer Csenge végzős tanulók. A nyolcadikosok nevében Csipszer Csenge és Sabján Szonja búcsúzott az intézménytől, úgy fogalmazott egyikőjük:  “…talán nem is volt olyan, amit ne szerettünk volna iskolánkban…”. A ballagókhoz Bajner Imre igazgató szólt. – Köszönjük, hogy része lehettünk gyermekkorotoknak…Ma lezárult életetek egy nagy és fontos korszaka. Gondoljatok vissza az elmúlt évekre, amikor megtanultatok kiállni egymásért, amikor igazi közösséggé lettetek… Ma nem harminchat  14 éves diák  búcsúzik az iskolától, hanem két igazi osztályközösség, akiket Zsuzsa és Éva néni, osztályfőnökeitek terelgettek a helyes útra. Kívánom nektek, hogy leendő új közösségeitek is jók legyenek, de az iskolát, amit most magatok mögött hagytok, soha ne feledjétek! – kérte az igazgató, aki Grünceiszné Józsa Zsuzsanna nyugdíjba vonuló tanárnőtől, osztályfőnöktől is elköszönt maga és a kollégák nevében. /tl/

 

 

 

Két osztályközösség 36 nyolcadikosa búcsúzott idén a Kazinczy iskolától 

| hírek, oktatás |