A Szent Benedek Röplabda Akadémia és a Vasas Óbuda kevesebb mint egy hónappal a kupadöntő előtt Tapolcán is megmérkőzik egymással, a női röplabda Extraligában.

 

A decemberi szezonzáró után nem várt nehézségekkel találta magát szemben a Szent Benedek Röplabda Akadémia. Az Extraligás csapat játékosai közül az ünnepi időszakban többen is elkapták a koronavírus-fertőzést, így akadt olyan edzés, ahol 6 játékos tudott csak részt venni.

 

Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik fotó: SZBRA

 

A szigorú COVID-protokoll betartásával, orvosi ellenőrzés mellett a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa elődöntőre már többen is visszatérhettek és ha nem is a legjobb erőben, de hatalmas szívvel sikerült kiharcolniuk a döntőbe jutást. -Ez egy olyan álom beteljesülése, amiben talán én sem mindig hittem az itt eltöltött öt év alatt. A vezetőség viszont az első perctől kezdve hitt benne és azt az utat járta, ami idevezetett. Büszke vagyok, hogy ezt az egész folyamatot végigélhettem és örömöt szerezhettem a szurkolóknak és a balatonfüredieknek- mondta a döntőbe jutás után Fáth Kinga, aki öt éve az élvonalbeli Kaposvártól igazolt Balatonfüredre és lépdelt előre a klubbal együtt.

 

A röplabdázók már hétvégi edzéseiket is városunkban tartják fotó: SZBRA

 

Január végén az Extraligában is folytatta a küzdelmeket a csapat. Az ellenfél kérésére a Vasas-Óbuda elleni meccset elhalasztották, így a tervezettnél egy héttel később az MTK ellen idegenbeli meccsel folytatódott a bajnokság. A 3:1-re megnyert, küzdelmes mérkőzés után hat nappal már hazai pályán volt jelenése a lányoknak, és a DVTK elleni meccset is az esélyeknek megfelelően megnyerték. A sors úgy hozta, hogy az elhalasztott Vasas-Óbuda elleni bajnoki mérkőzésnek az új időpontban már egy különleges „rangja is lett”.

 

fotó: SZBRA

 

A csapatok táblázaton elfoglalt helyezése alapján is a szezon egyik rangadójára készül a balatonfüredi csapat, de néhány napja már az is biztossá vált, hogy március 12-én ez a két csapat vívja a Magyar Kupa döntőjét. Ősszel, a Vasas ellen idegenben 3:2-re nyert a Szent Benedek Röplabda Akadémia, így minden esély megvan arra, hogy Tapolcán is vérbeli rangadót játszanak egymás ellen. A mérkőzés február 14-én 17 órakor kezdődik a Csermák József Rendezvénycsarnokban, melyet védettségi igazolvánnyal ingyenesen nézhetnek meg az érdeklődők. /hg/

 

Tapolcán csap össze a Magyar Kupa döntő két résztvevője

| hírek, sport |