Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása volt az egyetlen napirendi pontja a február 7-i ügyrendi bizottsági, majd képviselő-testületi ülésnek, amelyet a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében tartottak. 

 

 

Tapolca város önkormányzata nevében Dr. Iker Viktória jegyző ismertette az előterjesztés részleteit. Elmondta, a köztársasági elnök április harmadikára tűzte ki az országgyűlési választások időpontját, az önkormányzat feladata pedig most az, hogy megválassza a helyi választókerületek bizottsági tagjait. Hozzátette, összeférhetetlenség egy jelölt esetében merült fel, helyette Dr. Pataki Attilát jelölték bizottsági tagnak.

 

Dobó Zoltán: “A jelöltek mindannyian elismerésre méltó karriert tudhatnak maguk mögött” /Fotók:tl/

 

A témával kapcsolatban Dobó Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a tisztség világnézettől, pártállástól független, a város olyan embereknek szavazott bizalmat, akik saját területükön, szakmájukban bizonyítottak és elismerésre méltó karriert tudhatnak maguk mögött. A bizottsági tagok esküjét végül Takács Lászlóné, Dr. Pataki Attila, Dr. Kocsis József, póttagként Sikos Rita Krisztina és Rédli Károly mondhatta el a város önkormányzati képviselőinek teljes egyetértésével.

Mint azt megtudtuk, a Helyi Választási Bizottság saját soraiból később elnököt és helyettest is választott Takács Lászlóné (elnök), illetve Dr. Kocsis József (elnökhelyettes) személyében. /tl/

 

 

Esküt tett a választási bizottság

| hírek, önkormányzat |