Budapesten rendezték az Olimpici korosztálynak a soron következő fordulóját. A törpici, gyerek, újonc és serdülő versenyszámokban szép számmal indultak mind a fiúk és a lányok mezőnyében.

 

A Tapolca Vívóklubot 10 versenyző képviselte. A legkisebbeknél Puskás Máté, Piller Kristóf, Hegyi Kristóf és Nyári Flórián léptek pástra. A gyermek korosztályban Hegyi Dorka és Bolla Sára, az újoncoknál a Hegyi és Bolla duót kiegészítve Konczek Lina versenyzett. Serdülőknél Cserép Dorina, Konczek Lina, míg a fiúk mezőnyben Makkos Bence és Süketes Miklós mérettették meg magukat.

 

Konczek Lina és Cserép Dorina közösen osztoztak a dobogó harmadik fokán fotó: helyszíni

 

A háromnapos verseny első napja szerényebben indult, de a második napon, már Konczek Lina szépített az eredményen, ugyanis a saját korosztályában (újonc) nagyon szépen és magabiztosan vívott és egészen a nyolcas döntőig menetelt. -Lina nagyon szép fejlődést mutat mind szakmailag, mind fizikailag az ősz óta, így az ő döntőbe jutása és 7. helyezése nem volt meglepetés. Már vártuk Linától ezt a vívást, tudtuk, hogy képes rá. Viszont arra nem számítottunk, hogy másnap az eggyel nagyobb korosztályban is remekelni fog. Sőt, Lina túlszárnyalta az előző napi teljesítményét ugyanis a serdülőknél, csapattársával, Cserép Dorinával közösen osztoztak a dobogó harmadik fokán. Dorina és Lina is fegyelmezetten vívott. Jó volt látni, hogy a kemény munka szépen kifizetődik a lányoknak. Az elmúlt hónapok során sok áldozatot hoztak azért, hogy a dobogón állhassanak. Nagy siker volt ez a Tapolca Vívóklub számára, hogy serdülő lány párbajtőrben a négy dobogós helyezésből kettő a miénk lett, úgy, hogy az ország összes nagy klubja is versenyzett. – értékelte a lányok teljesítményét Keszler Dávid edző.

 

Beérett a kemény munka gyümölcse, edzők és versenyzők is elégedettek az elért eredménnyel fotó: helyszíni

 

A nemzetközi mezőnyben Kovács Dániel, ugyancsak a Tapolca Vívóklub versenyzője mérette meg magát és folytatta sikeres szereplését. A Szerbiában megrendezett junior férfi világkupa nagyon erős volt, szinte valamennyi számottevő nemzet legjobbjai ott voltak a 229 indulós versenyen. A tapolcai versenyző 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportküzdelmeket, amivel a 256-os egyenes kieséses táblán kiemeltként várta a folytatást. -A rendezés nem ment zökkenőmentesen, folyamatosan változott a következő forduló kezdési időpontja, ami egy kiemelt versenyző életét igencsak megnehezíti, mert sok órás kihagyás után kell újra pástra lépni. Nem is kezdődött jól a 128-as tábla. A spanyol ellenfél Garcia Miguel hamar megszerezte a vezetést és szinte végig tartotta azt. Az utolsó három percre úgy fordultak, hogy 12-5 volt az eredmény az ellenfélnek. Ez férfi párbajtőrben szinte már egy lefutott asszó, de Dani nem adta fel. Tusról tusra ellentmondást nem tűrően ledolgozta a hátrányát és megfordítva az eredményt 15-14-re nyert.

 

Kovács Dániel 33 helyet ugrott előre a junior párbajtőrözők ranglistáján, szeptembertől a felnőttek között versenyez fotó: helyszíni

 

A 64-es táblán az argentinok tehetsége Perez Ondarts volt a következő ellenfél. A nemzetközi ranglistán és a versenyen is magasabban jegyzett dél-amerikai vívó nem tudta kamatoztatni a tudását. Dani esélyt sem adott neki. 15-9-re magabiztosan nyert. A következő forduló sajnos már nem ment ilyen könnyen. A 32-es táblán az angol Brook volt az ellenfél, aki végig dominált a mérkőzés során és búcsúztatta a tapolcait, így végül Kovács a 26. helyen végzett. – foglalta össze a tréner a világkupa eseményeit. Szerinte, szomorkodásra viszont nincs ok. A nagyon erős hagyományokkal rendelkező junior magyar férfi párbajtőrözők között a Tapolca Vívóklub versenyzője a 40. helyen kezdte meg a szezont és a belgrádi világkupa után már az előkelő 7. helyezést foglalja el. A következő világkupa verseny a svájci Bázelben sajnos már nem válogató, így az újvidéki Európa-bajnokságra és a dubai világbajnokságra befejeződött a kvalifikáció. Magyarországot a ranglista első négy helyezettje fogja képviselni. Kovács nem hagyja abba  a kemény munkát. Tudatosan készül tovább, hogy szeptembertől a felnőttek között is letehesse a névjegyét./hg/

 

Dobogós tapolcai lányok

| hírek, sport |