November közepén, Budapesten rendezték a WABBA Mr. Universe testépítők világbajnokságát, ahol bár először a járványhelyzet miatt Bolla József nem kívánt indulni, végül masters kategóriában, az előkelő harmadik helyen végzett.

 

A napokban 46 évessé lett sportemberrel, Bolla Józseffel, a Sport és Egészségközpontban beszélgettünk. Elmesélte, hogy nagyon jól sikerült a versenyre a felkészülése és a színpadon is ki tudta hozni magából a maximumot. A szervezetnél, a 2016-os évben világbajnoki címet nyerő Józsi nem tekinti pályája csúcsának az elért eredményt, a jövőben is szeretne versenyezni és szebbnél szebb eredményeket elérni.

 

Bolla József bronzérmet szerzett a testépítő világbajnokságon fotó: Facebook

 

Az idő előrehaladtával sokkal több erőt érez magában és tapasztalatait, szakmai tudását sokkal jobban tudja kamatoztatni, mint régen. Visszaemlékszik fiatal korára, mikor még a nagy amerikai akciófilmekben szereplő színészek izomzatát figyelte, életrajzi könyveit olvasta. Próbálta saját testét is a leghatékonyabban formálni, azonban úgy véli, ma már, az internet világában sokkal több információhoz lehet jutni, hamarabb lehet látványos eredményeket elérni. Folyamatosan diétázik, saját maga által összeállított, kikísérletezett étrendjét szigorúan betartja. Későn érő típusnak vallja magát. Talán ennek is köszönhető, hogy viszonylag későn kezdett el versenyezni és komolyabban foglalkozni a testépítéssel, ugyanakkor egyáltalán nem bánja, mivel szerinte így sokkal koncentráltabban, elmélyültebben, nagyobb akaraterővel tud szenvedélyének hódolni. Szerencsésnek érzi magát, hogy a családja maximálisan támogatja kitűzött céljai elérésében. Hatalmas fejlődésen ment végig a sportág.

 

fotó: Facebook

 

Régen még rendes konditerem sem állt rendelkezésére, garázsokban, pincékben házilag összeállított eszközökkel edzettek, mára már profi minőségű kondigépek segítik a fejlődést. Sérülés, nagyobb kihagyás szerencsére elkerülte eddigi pályafutását, mely a megfelelő bemelegítés technikának köszönhető. Tapasztalatait, tudását szívesen osztja meg másokkal is, legyen akár kezdő vagy haladó szinten az érdeklődő. Sokan veszik igénybe a szaktudását, a Sport és Egészségközpontban jelenleg személyi edzőként több mint 20 főnek segít napi szinten a leghatékonyabb technikák, pontos kivitelezésében./hg/

 

Világbajnoki bronzérmes lett Bolla József

| hírek, sport |