December az ajándékozás hónapja a katolikus iskolában is. Szimbolikusnak  mondható, hogy ugyanazon a napon, amikor az iskolások által gyűjtött ajándékcsomagok, az „angyalbatyuk” útjukra indultak a nehezebb sorsú családok felé a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász autójában, aznap az iskola is nagy ajándékot, egy tekintélyes méretű könyvcsomagot kapott Budapestről, a Rákóczi Szövetségtől.

 

 

Az Osiris Kiadó a budapesti központú Rákóczi Szövetség céljaira 100 millió forint értékű könyvadományt ajánlott fel, melyet a szövetség több mint 200 Kárpát-medencei ifjúsági szervezete között osztott szét. A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolában 2012 óta működik helyi, és 2017 óta ifjúsági szervezet, így a tanintézmény 120 értékes könyvvel lett gazdagabb, melyek elsősorban történelmi, irodalmi és társadalomtudományi művek.

 

 

A Rákóczi Szövetség a Kárpát-medencei és a világ magyarságának szolgálatában igyekszik segíteni a magyar kultúra és a magyar közösségek ügyét. A szövetség tevékenysége kiemelten a magyar fiatalokra irányul, több mint 28 ezer taggal és 500-nál is több helyi szervezettel rendelkezik Kárpát-medence-szerte, ezek közül 300 iskolákban működő ifjúsági szervezet. A tapolcai katolikus iskolában működő Rákóczi Szövetség Tapolcai Helyi és Ifjúsági Szervezete kiemelt célja a határokon átívelő magyar-magyar ifjúsági kapcsolatok létrehozatala és erősítése. A környező országokba szervezett kirándulások során testvériskolai kapcsolatot épített ki határon túli iskolákkal: a Felvidéken – Révkomáromban, Párkányban, Pozsonypüspökin, a Muravidéken – Lendván és Délvidéken – Eszéken. Így a katolikus iskolások számára a határon túli kirándulások alkalmával megtapasztalt élmények, baráti kapcsolatok egyértelművé teszik, hogy nagyszerű dolog a szétszakított magyarság összetartozásának erősítése, hiszen a Kárpát-medence az egységes magyar nemzet otthona.

 

Könyvajándék a Rákóczi Szövetségtől

| hírek, kultúra, oktatás |