Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, az oltatlanok és oltottak diszkriminatív megkülönböztetése, az oltástól távolmaradók megbélyegzése ellen, hangsúlyozottan a választás szabadsága mellett szervezett tüntetést a közelmúltban alakult Nemzetmentő Radikális Egyesület a Kazinczy téren tegnap kora délután.  A bejelentett, engedélyezett és a rendőrség által biztosított tüntetéshez  hasonló véleménnyel és célokkal  több szónok is csatlakozott, köztük Varjas Gabriella tapolcai pedagógus, Nikl Edina gyógypedagógus és  Dr. Gődény György,  az Orvosok és egészségügyi dolgozók a tisztánlátásért” mozgalom alapító tagja.

 

A demonstrációt sajtótájékoztató előzte meg, ahol a szervező  egyesület képviseletében Vörös Roland elnök előrebocsátotta, hogy nézeteik nem vírustagadók és nem oltásellenesek, pusztán azért  demonstrálnak, hogy  felhívják az emberek figyelmét:  két év pandémiás időszak és két-három oltás után az esetszámok nőnek, ennek ellenére hatalmi nyomásra számos intézmény felmenti dolgozóit a munkavégzés alól amennyiben nem adatja be magának többedszerre valamelyik koronavírus elleni vakcinát. Ez ellen tiltakozunk, ezt hívjuk mi diszkriminációnak! – magyarázta a tüntetés okát Vörös Roland.

 

Vörös Roland, Dr. Gődény György és Varjas Gabriella a Nemzetmentő Radikális Egyesület sajtótájékoztatóján /fotó:tl/

 

– 34 éve vagyok a pedagógus pályán és hatalmas arculcsapásnak érzem, hogy azért, mert valamivel nem értek egyet, a semmibe taszítanak, a létbizonytalanságba küldenek. Kollégáim, de mindazok nevében is beszélek, akik nem mertek eljönni ide, hiszen nagy költőnk szavaival élve “fortélyos félelem igazgat”. Nagyon kérem Tapolca város lakosságát, hogy álljon ki mellettünk, mert nem csak a mi sorsunk a tét, hanem a jövő generációjáé is, hiszen most a gyerekek következnek- adott hangot véleményének Varjas Gabriella.

 

 

Dr. Gődény György azt bizonygatta, hogy a kormány kitart az oltás erőltetése mellett, megkülönbözteti, diszkriminálja és megbélyegzi  az oltatlanokat, pedig -mint fogalmazott-  nincs valós ok ami miatt egymásnak kéne esnie az embereknek. Szerinte a  számok sem igazolják a kormányzat intézkedéseit, az oltottak is ugyanúgy elkaphatják a vírust, megbetegedhetnek, fertőzhetnek és meghallhatnak, a kormány mégis az oltásban látja a jövőt. – Had döntsük el, hogy a szervezetünkbe mit engedünk befecskendezni és mit nem- ismertette álláspontját Dr. Gődény a sajtó munkatársai előtt. A sajtótájékoztatót követően a zöld területen összegyűlt tiltakozók és érdeklődők Eszli István, a Nemzetmentő Radikális Egyesület alelnöke, majd Varja Gabriella, Nikl Edina és Dr. Gödény György beszédeit, részletes érveléseit hallgatta meg a sajtótájékoztatón felvázolt témákban. /Töreky László/

 

 

Sajtótájékoztató, majd tüntetés Tapolcán az oltások erőltetése ellen

| hírek, közélet, politika |