A tavalyi kényszerű szünetet követően, idén ismét „futva segítettek” a Tapolcai Trappolók és a lelkes, segíteni vágyó futóközönség, immár hetedik alkalommal a Malom – tó partján.

 

Több mint százan segítettek futásukkal fotó: hg

Több mint százan segítettek futásukkal fotó: hg

 

Csípős, decemberi, fagypont közeli hőmérséklet és hét ágra sütő nap várta a VII. Jótékonysági Futás résztvevőit a Malom – tónál. Földesi Józseftől, a rendezvény egyik ötletgazdájától és szervezőjétől megtudtuk, hogy az előnevezésre több mint 85 regisztráció érkezett, melynek fele, gyermek kategóriában indult. Örömteli, hogy a helyszínen is sokan neveztek, így 100 fő fölötti induló volt a hangulatos „versenyen”. A futók idén is a Család- és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül segítették a rászoruló családokat tartós élelmiszerrel, játékokkal, ruhákkal. A szervezők egy beteg kislány, Kránitz Zsanett gyógykezelésére is gyűjtést szerveztek és a futók nem csak részvételükkel, hanem anyagi támogatásukkal is segítették Zsani gyógyulását. Több mint 250 ezer forint gyűlt össze a kihelyezett, jobbulást kívánó dobozban.

 

 

A futók mindegyike érmet kapott, melyet a TBL Kazinczy Ferenc tagintézmény 5.B osztálya készített nagy odafigyeléssel.

 

 

Az egyedi érmeken kívül forró tea, bor, zsíros kenyér és egy különlegesen finom bográcsgulyás várta a futásban elfáradt sportolókat, a legkisebbeknek a Mikulás okozott hatalmas örömöt. /hg/

 

Futva segítettek

| hírek, sport |