Érettségi felkészítőre járó középiskolások, érettségire, szakmai vizsgákra készülő közönségszolgálati szakemberek, épületgépész technikusok, informatikai-, közművelődési-, turisztikai-, rendészeti-, közszolgálati- és  vendéglátóipari szakgimnazisták, kereskedelmi eladók, központi fűtés- és gázhálózat rendszer szerelők, cukrász-, pincér- és szakácstanulók ünneplőire került fel a szalag tegnap a késő délutáni órákban a Csermák József Rendezvénycsarnokban megtartott szalagavató ünnepségen.

 

Az osztályfőnökök feltűzik az iskolában töltött éveket szimbolizáló szalagot a végzősök ünneplőire

 

Tavaly a járványveszély miatt elmaradt az esemény, idén szerencsére megtarthatta szalagavatóját a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium. Az intézmény végzőseinek életében minden bizonnyal emlékezetes eseményen Tapolca polgármestere, önkormányzati képviselői, a város számos intézményvezetője és Rig Lajos országgyűlési képviselő is részt vett. Az érvényes járványügyi szabályoknak megfelelően csak  maszkban foglalhatták el helyeiket a hozzátartozók és a vendégek, az előadók, a végzős tanulók számára nem volt kötelező a védőfelszerelés.

 

Anda Lajos megbízott igazgató

 

A küzdőtérre bevonuló végzősök és osztályfőnökeik először verseket, illetve zenei előadásokat hallgathattak meg a tanulók tolmácsolásában, majd az Vellai László és Fekete Lajos igazgatóhelyettesek feltűzték a  szalagot az osztályfőnököknek.  Bekéné Bartha Erzsébet a 13a, Gyüréné Viola Zsuzsanna a 13f, Hargitai Andrea a 13g, Marton Péter a 12a, Sipos Tamás a 12e, Kamondi Roland a 12v, Varga Tibor a 11b és Hetsey Pál a 11d osztályfőnökei később hasonlóan jártak el tanítványaik esetében, megható, emlékezetes  pillanatokkal ajándékozva meg egymást és a jelenlévőket. Anda Lajos megbízott igazgató beszédében rámutatott, hogy az iskola szerepe az, hogy támogatást nyújtson, tudást adjon, biztosítsa a hosszú távon megtérülő tanulás lehetőségét, de a személyiség kiteljesedésnek alapjait is lefektesse. A megbízott igazgató  külön-külön megemlítve a végzős osztályokat és osztályfőnökeiket, az elsajátítható szakmákat, méltatta az intézményben folyó  minőségi oktató munkát. Rámutatott,  fél év múlva várhatóan 77 tanuló tehet érettségi vizsgát, 69 tanulóra vár szakmai vizsga és mindkettő hasonlóan nagy kihívást jelent majd számukra.  A végzős tanulókhoz szólt a Dobó Zoltán polgármester is, aki többek között arra biztatta a tanulókat, hogy bízzanak szüleikben és pedagógusaikban és ezen a szép ünnepen is köszönjék meg azt a szerető odafigyelést, türelmet és gondoskodást,amellyel pályafutásukat az elmúlt években egyengették. Szollár Gyula igazgató, aki hosszú hónapok óta betegségével harcol, levélben üzent a  végzősöknek, biztosítva őket, hogy lélekben és gondolatban ott van az ünnepi eseményen, továbbá, hogy biztos benne: a Széchenyi pedagógusai az ő jelenlétének hiányában is mindent megtettek és megtesznek azért, hogy kiváló emberek és szakemberek kerüljenek ki a tanintézmény falai közül.

 

 

A szalagavatón az iskola hagyományaihoz híven számos szép kulturális produkcióval rukkoltak elő a széchenyis tanulók és  pedagógusok, de a Járdányi Pál Zeneiskola két művész tanára, Tóth Péter  és Fazekas Ádám ütőhangszeres előadása is sikert aratott. Nem maradt el idén az iskolai ünnepség leginkább várt, legszebb fejezete a báli tánc sem, amelynek végén a szülőknek is lehetőségük nyílt lányaikat, fiaikat megtáncoltatni. /tl/

 

 

Felkerültek a szalagok – nyolc széchenyis osztály vizsgázhat jövőre

| hírek, oktatás |