Cukrász remekművek tapolcai fesztiválja, jótékony céllal  

Artisztika-, cukrász -, amatőr-, cukorvirág, gyerek torta- , gyerek muffin-  és nagyi kategóriákban nevezhették a maguk készítette édes finomságokat a Daniné Koronczi Szilvia által megálmodott és megvalósított  idei Jótékonysági Torta és Muffin Fesztivál indulói a Tamási Áron Művelődési Központban szombaton. A rendezvényen a nyár óta súlyos betegségével küzdő 14 éves Kránitz Zsanett gyógyulásának támogatására gyűjtöttek a szervezők.

 

A nagyi kategória egyik hangulatos és elképesztően élethű tortája /fotók:tl/

 

Amint azt megtudtuk, az idei fesztivál immár a harmadik a rendezvény történetében. A minőség nem, de a helyszín az változott, korábban ugyanis a Széchenyi iskola falai között rendezték meg a kirakodó vásárral, látványos bemutatókkal és egyéb témába vágó szórakoztató programok sokaságával, dísztorta készítéssel, zöldségfaragó bemutatóval, gasztro show-val, kangoo bemutatóval, Acro Dance bemutatóval és tombola sorsolásal is színesített gasztro eseményt. A tapolcai Torta és Muffin Fesztiválra helyből és a környező településeken élőkön kívül  idén még  Székesfehérvárról és a Pest megyei Szadáról is érkeztek versenyzők, hogy bebizonyítsák, hogy egy-egy tortát nem csak ínycsiklandóan finomra, de elképesztően kreatív módon, művészi igényességgel is meg lehet alkotni.

 

Melyik gyerek bírna ellenállni egy ilyen édességnek?

 

Munkában a neves cukrászokból álló zsűri 

 

A zsűri a hazai cukrászati szakma sztárjaiból állt: Konkoly Marianna, Steierlein-Reinhert Mira és Jakabfi Dávid tudása és ízlése döntött a díjazottak kiválasztásánál. Ahogy a díjak sem voltak éppen elhanyagolhatók, hiszen egy remek wellness hétvégére lehetőségével, háztartási robotgépekkel, cukrászati kellékekkel, eszközökkel térhettek haza a legjobbak. A fesztivál késő délelőtti megnyitóján Dobó Zoltán polgármester is méltatta az eseményt és az Egységben Tapolczáért Egyesület nevében 20 ezer forintot adott át a konkrét jótékony célra, majd  arra kérte a város lakosságát, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a jótékonysági  torta és muffin fesztiválon és ha tehetik, járuljanak hozzá Kránitz Zsani gyógyulásához. /Töreky L./

 

 

Cukrász remekművek tapolcai fesztiválja, jótékony céllal  

| gasztronómia, gasztronómia, hírek, közélet |