Bruttó 244.7 millió forint támogatást nyert el Tapolca város belterületi útjai, járdái felújítására, aszfaltozására, így a kiegészítő 73 milliós támogatással együtt, összesen  317 millió forintot költhet a célra jövőre. A közbeszerzéseket  követően, akár már 2022 tavaszán elkezdődhetnek a munkálatok- tudtuk meg egyebek mellett Dobó Zoltán polgármester és Puskás Ákos alpolgármester közös sajtótájékoztatóján a mai napon.

 

 

– A városban járva jól látható, hogy az útburkolatok, járdák sok helyen alaposan megérettek a felújításra. Mi arra törekszünk, hogy a hamarosan elinduló fejlesztések során, a célra rendelkezésre álló pénzből oda jusson a legtöbb, ahol a legtöbben közlekednek. Terveink szerint,  a tömbházak és az Y házak környékére fogjuk a rendelkezésre álló forrás legnagyobb részét költeni- tájékoztatott Dobó Zoltán.  Puskás Ákos az előzményekről és a további konkrét lépésekről szólva hozzátette, a 2019-es keleti városrészt érintő útfelújításokat szerette volna a város folytatni 2020-ban is, megtörtént az igények felmérése, az összeírás, azonban a pandémia közbeszólt. – 2021 közepén frissítettük azt a nagyjából harminc helyszínt, ahol útfelújításokat terveztünk, az ősz folyamán elkészültek a tervek, ezekhez a tervekhez kapcsolódóan nyertük el a támogatást. Reményeink szerint a közbeszerzést még a télen le tudjuk folytatni, ha a kivitelezőt megtaláltuk és az időjárás is engedi, akár már márciusban elkezdődhetnek a munkák- ígérte az alpolgármester.

 

 

Szóba került még a buszpályaudvar épületének a tulajdonos Volánbusz általi felújítása és a Tapolca város költségvetésének helyzete is a járványügyi intézkedések következtében elszenvedett veszteségek tükrében. – 2022-ben is nagyjából 500 millió forint az a veszteség, amely a pandémiával összefüggő kormányzati intézkedések okoztak, okoznak Tapolca város költségvetésének. Ennek ellenére a városvezetés úgy döntött, hogy fejlesztéseinket véghezvisszük akár önerőből is. Ehhez alapot szolgáltatott a szoros, takarékos gazdálkodásunk, amelynek köszönhetően a város stabil lábakon áll. Fejlesztésekre is jutott volna, de az a véleményünk, hogy ami jár, az jár. A tapolcaiak dolgoznak, adót fizetnek, az a minimum, hogy ne kezeljék őket másodosztályú állampolgárként. Bízzunk benne, hogy ez a jövőben is így történik, hozzájutunk a minket megillető fejlesztési pénzekhez, hiszen az itt élők ezt megérdemlik – hangsúlyozta a Dobó Zoltán a legutóbb elnyert állami útfelújítási források apropóján. A polgármester a  buszpályaudvari épület felújításával kapcsolatos kérdéseinkre azt válaszolta, hogy ígéretet kapott a város a Volánbusztól, hogy leghamarabb egy év múlva elkezdik felújítani az épületüket. – A főépítész úr és kollégái a múlthéten egyeztettek a Volánbusz illetékeseivel. Reméljük, hogy az időjárás elleni védelmet szolgáló felszíni építmények létrehozására (mivel az is a közlekedési vállalat feladata)  nem kell egy évig várniuk az utasoknak- fejezte ki reményét a polgármester. /Töreky László/

 

Több száz milliót költhet Tapolca a belterületi útjaira…- sajtótájékoztató a városházán

| gazdaság, gazdaság, hírek, önkormányzat |