Manapság egyre fontosabb, hogy már egészen kisgyermekkorban kialakuljon, rutinszerűvé váljon a helyes fogápolás és az egészséges ételek iránti igény. A mindennapi nevelés mellett, kiemelten e téma köré szervezett programokkal erősítették az egészséges életmódra törekvést a Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében.

 

A Kazinczy Iskola gyakorlatában kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés.  Az oktatók-nevelők célkitűzése, hogy felhívják a figyelmet az egészség megóvására, fontosságára, az egészséges táplálkozás és testápolás szokásaira. – mondja Hepp Tamásné tanító, munkaközösség-vezető.

 

Az egészséges táplálkozás fontosságára hívták fel a figyelmet fotó: Iskola

 

Október 13-án az iskola fogorvosa, Dr. Csóka Cecília és a védőnő, Maurer Tamásné Eszter segítségével ismételhették át a gyerekek a helyes fogápolás, a kézmosás, a helyes táplálkozás szabályait. Bemutatták a helyes fogápolás technikáját, a fogakra káros ételeket, italokat, a tisztálkodás módját, valamint az egészséges táplálkozás legfontosabb elemeit.

 

 

A gyerekek a hozott zöldségekből, gyümölcsökből változatos figurákat barkácsoltak, melyet azután elfogyasztottak. A szülők által küldött egészséges ételeket a gyerekek megkóstolhatták. Szívesen válogattak a finomabbnál finomabb falatokból és nyitottak voltak az új, kevésbé ismert ízekre. A gyerekek nagyon élvezték és tevékenyen vettek részt a foglalkozásokon.

 

 

Az intézmény meggyőződéssel vallja, ha már az iskolában elkezdődik a gyermekek egészséges életmódra nevelése, akkor remélhetőleg egészséges felnőttekké válhatnak majd.

 

 

A táplálkozás mellett fontos a testmozgás is, ezért a Sport- és Egészségközpontban működő Ugrimanók Torna Klub tartott vidám bemutatót és ösztönözte mozgásra a diákokat. /hg/

 

Az egészség a legfontosabb

| sport |