A Balatonfüred Ultrafutó Fesztiválon a tapolcai Trappolók csapata is elindult és szinte minden kategóriában szuper eredményeket értek el. Összesen 12 induló és 5 dobogós helyezés a mérlegük, volt, aki élete első versenyén a 2. lett.

 

Földesi József tájékoztatta lapunkat, hogy a Trappolók kiemelkedő eredményeket értek el az október közepén rendezett futóversenyen. Nagy Hajnalka Tünde a 24 órás futás női 1. helyét szerezte meg, Szalkai Zsolt az OB 48 órás futás kategóriában 3. helyezett lett.

 

Szalkai Zsolt majdnem feladta, végül a 3. helyen ért célba fotó: Facebook

 

Blaskó Mihály nyílt 48 órás futam 2. hely, 312 kilométerrel, Vajainé Szabó Beatrix a 12 órás futamban 2., neki ez volt élete első 12 órás futása. Hegedűs János 12 órás futás összetett 6. hely, Deák József ugyanebben a kategóriában összetett 7. Kelemen Anett, Balogh Szabina, Szi-Márton Ildikó, Bodó Norbert és Somornai Lajos a 6 órás futamon indultak, mindannyian 50 kilométer fölött teljesítettek.

 

Szi – Márton Ildikó 50 kilométer felett teljesített fotó: Facebook

 

Czili György 3:19-es idővel ért célba a maratoni távon, ezzel a 2. helyen végzett. A nagy álom, eljutni 100 km-ig, nos, ezt sikerült túlteljesíteni, a 2. helyezés pedig már csak ráadás volt. – emlékszik vissza Vajainé Szabó Beatrix. A verseny reggeléig azt gondoltam, hogy túl merész vállalás volt ez a 12 órás verseny, na de ha már voltam ilyen bátor, akkor lássuk mi lesz. Adott volt a feladat: reggel 8-tól este 8-ig gyűjtögetni a kilómétereket. Körülbelül 70-75 km-ig azt mondhatom, hogy minden simán ment, ott jött egy kis holtpont, de fejben nagyon erős voltam, tudtam, hogy ugyan messze még a verseny vége, de végig akarom csinálni. 75 km-nél már éreztem, hogy meglesz a 100, hiszen volt még kb. 4 órám. De nagyon hamar ki tudtam ezt zárni és csak arra figyelni, hogy a versenynek 12 óra letelte után van csak vége. A 100. km lefutása fantasztikus érzés volt. Onnantól minden méter ajándék. Az meg, hogy a 2. helyen álltam, csak egy újabb motiváció volt, de az igazság az, ha ezzel az eredménnyel utolsó lettem volna, akkor is ugyanilyen boldog lennék.

 

 

Szalkai Zsolt rutinos résztvevőnek számít, hiszen harmadik alkalommal állt rajthoz a balatonfüredi versenyen. – Idén is a magyar bajnokság 48 órás távján indultam, ahol sikerült 276,5 km futnom és ez a 3. helyre volt most elég. Lehetne több is, de annak tükrében, hogy 12 óra futás után olyan mélypont volt nálam, hogy össze akartam pakolni és befejezni a versenyt, elégedett vagyok. – fogalmazott. /hg/

 

Taroltak a Trappolók

| hírek, sport |