A tapolcai autóversenyzés két kiválóságát, Lovász Róbertet és Szollár Norbertet kérdeztük az elmúlt hónapok eseményeiről. Mindketten számos versenyen indultak, ahol szebbnél szebb eredményeket értek el.

 

Legutóbbi beszélgetésünk óta az Euro-Ring kupában volt három versenyünk, amiből egyet sikerült megnyerni, fiam, Kornél lett a második.- kezdi Lovász Róbert. A következő futamot Kornél nyerte és én voltam a második, így az a helyzet állt elő, hogy az utolsó záró futamra már csak kettőnknek maradt esélyünk a bajnokság megnyerésére, aki az utolsót nyeri az a bajnok. Ezen a versenyen kaotikus időjárási viszonyok közt autóztunk.

 

Lovász Róbert, fiával Kornéllal küzd az elsőségért fotó: Facebook

 

Az első két futamot esőben futottuk, az elsőn Kornél volt jobb 3 tizeddel, a másodikon én mentem jobbat 3 tizeddel. A harmadikon már nem esett, de még vizes volt a pálya. A fiam úgy döntött, hogy 19-re lapot húz és felteszi a száraz gumikat. Bejött neki, jól elhúzott tőlem és megnyerte a versenyt és ezzel a bajnokságot is. Nekem így be kellett érnem a második helyezéssel, de így is nagyon örültünk neki. Az Országos Szlalom Kupában, sikerült még egy kicsit erősíteni a harmadik helyemen egy abszolút 2. helyezéssel, majd a következő futamon egy abszolút 3. hely sikerült. A következő két futam lesz a döntő, de megteszünk mindent a legjobb helyezésért. A pillanatnyi állás, nekem kategória 1. és abszolút 3., Kornél kategória 2. abszolút 6. Emellett volt még két verseny a bajnokságon kívül, amiből az egyik egy nagyon megtisztelő felkérés volt, a Szuhanyik László Emlékkupa a pécsi hegyi pályán, ahol sikerült a gyári pályaautók között a 3. helyet megszerezni. Nem utolsó sorban ellátogattam a DSZK Kupa veszprémi futamára, amit csak örömautózásnak gondoltam, ám a rendezőknek sikerült egy nagyon strapás pályát összerakni.

 

 

Így a négy futamból csak kettőt teljesítettem, de szerencsémre csak az egy legjobb kör számított, így sikerült megnyernem. A hátralévő versenyeken próbálunk maximálisan helytállni, aztán készülünk a következő szezonra. – zárja beszámolóját Lovász Róbert. Komoly tervekkel vágtam neki a 2021-es verseny szezonnak. Terveim között szerepelt a pécsi szlalom bajnokság háromszori megvédése, a dunántúli szlalom kupa abszolút elsősége és a Bakonyszentlászló kupa idei abszolút dobogós helyezése.- emlékszik vissza Szollár Norbert.

 

Új erőforrás került a versenyautóba fotó: Facebook

 

Az idei év elején fontos fejlesztés történt, a versenyautómba egy komoly és erős verseny motort sikerült beépíteni. Szépen lassan kezdem megszokni az új erőforrást, ezt tükrözi a sok jó eredmény. Hosszúra nyúlik az idei szezon, ez kis kárpótlás nekünk versenyzőknek a tavalyi csonka évért. Az eddig elért eredmények a 2021-es évben: Kisbér, kategória 2. hely, abszolút 8. hely. Pécs Expo, kategória 1. hely, abszolút 1. hely.

 

 

Veszprém, kategória 1. hely, abszolút 2. hely. Kisbér, kategória 1. hely, abszolút 1. hely. Nagyatád, kategória 1. hely, abszolút 2. hely. Pécs, kategória 1. hely, abszolút 1. hely. Bakonyszentlászló, kategória 1. hely, abszolút 2. hely. Veszprém, kategória 1. hely, abszolút 3. hely. Pécs Expo, kategória 1. hely, abszolút 1. hely. /hg/

 

Harc a másodpercekkel

| sport |