A két bajnoki idény közti szünetben sem tétlenkedik a Tiac VSE vezetősége, folyamatban lévő pályázatok megvalósításáról, nyári táboroztatásról, a labdarúgó csapat aktuális híreiről tájékoztatta lapunkat Takács Gábor elnök.

 

A TOP-7.1-1-16-H-ESZA-2020-01781 Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében elnevezésű projekt megvalósítási szakaszába ért. A közeljövőben 3 mérföldköves programsorozat kerül lebonyolításra. Első ilyen mérföldkő, a centerpálya avató mérkőzés lesz, melyre a vezetőség a Dunaszerdahely csapatát hívta meg. A meccsre a DAC nemzetközi kupaszereplését követően kerülhet sor.

 

Takács Gábor elnök bizakodó a jövővel kapcsolatban és büszke a végbement fejlesztésekre fotó:hg

 

A második esemény a Testvér Települések Utánpótlás Tornája, melyet öt csapattal, körmérkőzéses formában kívánnak lebonyolítani a szervezők. A harmadik mérföldkő, a TIAC Retró elnevezésű kiállítás lesz, melyen a labdarúgó csapat több mint 100 éves történelméből fellelhető érmek, kupák, relikviák kerülnek majd bemutatásra. Az elmúlt időszakban rengeteg fejlesztés indult el a Városi Sporttelepen. Az épület alsó szintjén található összes öltöző új bútorzatot kapott. Beszerzés alatt áll, egy 9 személyes kisbusz és egy 3X2 m-es LED kijelző. Elkezdődtek a munkálatok a salakos pályán is, annak helyén egy hitelesített műfüves nagypálya kerül kivitelezésre, melyet év vége felé már használatba is vehetnek a sportolók. A város sportkoncepciójába kiválóan illeszkedik a műfüves pálya, hiszen a Sportszálló, Sportcsarnok, centerpálya mellett egy egész éveben használható sporttér jön létre, melyet profi csapatok is igénybe vehetnek majd, akár edzőtáborok alkalmával. Közel egy éves előkészületet követően, Régióközponttá minősítette Tapolcát a Magyar Labdarúgó Szövetség, így lehetőség nyílik arra, hogy a környező települések Bozsik tornákon résztvevő csapatainak utánpótlás játékosai, 14 éves korig kettős igazolással rendelkezzenek. A Régióközpont kötelessége, hogy az U13 és U14-es korosztályokat úgynevezett Regionális Bajnokságokba kell benevezni, mely igaz, hogy nagyobb távolságokat fog jelenteni, viszont cserébe kiemelt, magasabb szintű csapatok ellen léphetnek pályára a fiatalok.

 

A fejlesztések hatását kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik fotó:hg

 

A minősítéssel együtt jár, hogy kiírásra kerül egy főállású szakmai vezető munkakör is, aki összefogja a szakmai stáb, edzők munkáját. Takács Gábor elnök eloszlatta azokat a pletykákat, miszerint a Tiac egyesülne a Badacsonytomaj SE-vel, csupán néhány játékos esetleges átigazolásával segítené a tomaji csapatot a Tiac, hogy el tudjanak indulni a bajnokságban. A Tiac benevezett a megye III. osztályú bajnokságba is. A TIAC II.-ben olyan játékosok fognak játszani, akik életkorukat tekintve az ifjúsági csapatból már kiöregedtek, viszont a felnőtt megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapathoz nem értek oda. Az egyesület nyári táborokat is szervezett, a hagyományos focitáborban több mint 30 gyerek vett részt, de nagy volt az érdeklődés a Tanú hegyek tábor, a katonai tábor és a „fürcsi” tábor iránt is. Az elnök bizakodva tekint a jövő felé, reális célnak tekinti, hogy a következő bajnoki idényben az első három hely valamelyikét szerezze meg a csapat. /hg/

 

Örömteli hírek a Tiac háza tájáról

| hírek, sport |