Verebélyi Zalán 4 éves kora óta úszik a Keszthelyi Kiscápák SE színeiben. A mindennapi edzéseknek és kitartó munkának köszönhetően egyre szebb eredményeket ér el a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola második osztályos tanulója.

 

A zeneiskolában is jeleskedő Zalán napirendje pontos szervezést igényel. Szülei mindenben segítik, hogy minél jobban ki tudjon teljesedni tehetsége a sportban. Eddigi úszói pályafutása alatt közel száz érmet szerzett, legbüszkébb mind közül, egy kaposvári versenyen elért aranyéremre, melyet 200 m vegyesben szerzett. 25 méteres medencében zajlik a felkészítés, amely újabb kihívás elé állítja a kiscápákat, hiszen a versenyeken 50 méteres úszómedencékben versenyeznek.

 

Verebélyi Zalán legutóbbi versenyén hét érmet szerzett fotó: Facebook

 

A 8-9 éves korosztályban induló Zalán 50,100 és 200 méteres távokon szokott indulni, azonban arra is volt már példa, hogy 400 méteren mérette meg magát. Elmondása szerint a hát, pille és gyors úszásnemeket kedveli leginkább, mellben még sokat kell fejlődnie. Legutóbbi, Győrben rendezett Országos Delfin Bajnokság Regionális Döntőjén, 1 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzéremmel lett gazdagabb.

 

 

Az országos ranglistán korcsoportjában minden úszásnemben az első 20-ban szerepel. /hg/

 

Éremeső úszásban

| hírek, sport |