Solymosi Antal közgazdász végzettséggel, egy jól működő francia cégnél dolgozott Budapesten, amikor is, úgy érezte váltani kell. Anyagi forrásait továbbképzésekbe, tanfolyamokba fektette és életcéljának az emberek egészségügyi problémáinak megoldását, segítését választotta.

 

Majd 40 éve találkozott a Kyokushin Karatéval, amit azóta is magas szinten űz, jelenleg 2 danos mesterként készül a következő övvizsgájára. Edzőként sokkal többre vágyott, minthogy edzésre hívja a sportolókat, ezért elvégezte a Pilates oktatói képzést, melynek segítségével már sokkal jobban ki tudta tágítani azt a kört, melyben az embereknek tud segíteni az egészségük megőrzése érdekében.

 

Solymosi Antal sportolóból lett terapeuta fotó: hg

 

Az elmúlt évek alatt elsajátította a Craniosacralis -, Triggerpont – terápia, Myofascial spreding képzések tudásanyagát, melyek pozitív hatást keltő fogásait saját elképzelései szerint egyedivé formált. Középiskolás korában sok csapatsportot kipróbált, így kézilabdázott, focizott, azonban hamar kiderült számára, hogy csak olyan sportágban tud felelősséget vállalni a tetteiért és eredményeiért, amiben csak magára számíthat, így esett a választás a Kyo Karatéra. A küzdősporttól kitartást, akaraterőt és szívósságot kapott, melyet az élet számos területén sikerült kamatoztatnia. Eddigi sportéletének legnagyobb büszkesége a második dan (fekete övfokozat) megszerzése volt, mely elmondása szerint, óriási koncentrációt és a fizikális fájdalmak leküzdését igényelte. Sportolói életútjával párhuzamosan kezdett el más sportolókon is segíteni, az elsajátított technikák alkalmazásával. Van, hogy a különböző gyógymódok technikáit vegyíti, de ha a probléma megoldása egy bizonyos gyógymódot kíván, abban is tud segíteni.

 

A grúziai Európa Bajnokságon több sportolónak is segített fotó: Facebook

 

A terapeuta elmondása szerint, egyre többen keresik a gyógyszer nélküli gyógyulás lehetőségét, azonban sajnos az is jellemző, hogy már csak akkor jelentkeznek, mikor bekövetkezett a baj, minthogy megelőzzék a problémát. Terápiájának hatékonyságát mutatja, hogy számos élvonalbeli sportoló, kézilabdázó, jégkorongozó veszi igénybe a szolgáltatásait és az elismerő reakcióknak köszönhetően idén már a magyar karate válogatott mellett is dolgozott, őket a grúziai Európa Bajnokságra kísérte el. /hg/

 

Hivatása, hogy másokon segítsen

| hírek, sport |