Szépen kialakított, hangulatos közösségi térrel gazdagodott az északi városrész, az ott lakók legnagyobb örömére. Hinták és homokozó várja a legkisebbeket, grillező és bográcsozó a felnőtteket.

 

Takács Gábor a körzet képviselője elmondta, hogy hosszú ideje gondolkozott egy olyan közösségi tér létrehozásán, ami baráti összejövetelek, lakóközösségi beszélgetések helyszíne lehetne.

 

Takács Gábor képviselő régóta vágyott lakossági igényhez keresett támogatókat fotó: hg

 

Ekkor esett a választás a Bartók Béla és Fenyves utca kereszteződésében található füves területre, ahol mint kiderült közel ötven évvel ezelőtt is szívesen jöttek össze az itt lakók. Elképzelése támogatásáról biztosította Dobó Zoltán polgármester és az Egységben Tapolczáért Egyesület tagjai is és a Cselle – Ház Városüzemeltetési Kft. munkatársai nekiláttak a munkának.

 

Dobó Zoltán polgármester és az Egységben Tapolczáért Egyesület tagjai is támogatták az ötletet fotó: hg

 

Kialakításra került egy bográcsozó, egy faszenes kőgrill sütő, két hinta és egy homokozó. A lakossági fórummal egybekötött átadáson az érdeklődők örömüknek adtak hangot és ki is próbálhatták az eszközöket.

 

 

Dobó Zoltán polgármester köszöntőjében kitért a közösségi lét fontosságára. Emlékeztetett, hogy a mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut a tartalmas, minőségi együttlétekre, így véleménye szerint fontos, hogy legyenek megfelelő, kulturált terek, ahol az emberek találkozhatnak, közösségi életet élhetnek és megoszthatják egymással gondolataikat, véleményeiket.

 

 

A körzet képviselője a jövőben fejleszteni kívánja a Fenyves közösségi teret, így tervei közt szerepel egy ping-pong asztal kihelyezése és egy kisméretű focipálya kialakítása is. /hg/

 

Átadták a Fenyves Közösségi Teret

| hírek |