Működése 11 éves történetében először rendez úgynevezett online kiállítást a Tapolcai Városi Képzőművész Kör a Tapolcai Média közreműködésével. A járványhelyzet miatt a Tamási Áron Művelődési Központ falain belül  működő alkotói csoport tizenkét amatőr művészének képeit és a kör vezetőjének gondolatait egyelőre csak a kulturális intézmény facebook oldalán tekinthetik  meg az érdeklődők november 24-től, tehát ma este 20 órától. 

 

 

Online kiállítás készül Tihanyiné Bálint Zsuzsanna vezetésével 

 

Sütő György alkotásai minden szempontból modernek  és egyben elgondolkoztatóak 

 

A tematikus tárlat egyik szép vallási témajú alkotása

 

A Covid-helyzetre való tekintettel maradt el a Tapolcai Városi Képzőművész Kör hagyományos nyári közös tárlata, melyet a Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ november hónapban pótolt volna. Mivel a járványhelyzet most sem teszi lehetővé a kiállítás élőben való megtekintését, ezért egyelőre  azt csak online formában tudják biztosítani – mondta el lapunknak Tihanyiné Bálint Zsuzsanna művészeti vezető és Barczáné Tóth Boglárka a befogadó kulturális  intézmény vezetője.

 

 

Egy “online” kiállítás gazdag képanyaga

 

A rendhagyónak tekinthető online képzőművészeti tárlat ezúttal 10 helyi alkotó számára nyújtja a bemutatkozás lehetőségét a képzőművészeti körtől már megszokott tematikus megközelítésben. Ezúttal olyan izgalmas témákat ajánlott feldolgozásra a kör művészeti vezetője, mint az „állat, de másképp”, az „enterieur”, a „ mennyország”, és a legizgalmasabb téma a „giccs, de NEM giccsesen”. Ezeket a témákat a kör tagjai szabadon választhatták, tehát nem kötelezően elvégzendő feladatként kapták.

 

Enterieur ábrázolása festményen Tihanyi Bálint Zsuzsannától

 

Tihanyiné Bálin Zsuzsanna művészeti vezető

 

Somogyiné Varga Anikó festménye a tánc színeit és lendületét egyaránt hordozza

 

– Természetesen a kiállítási hely mérete miatt, most is előnyt élveznek azok az alkotások, melyek az adott év témáit dolgozzák fel.  Ezzel az alkotók nemcsak önmaguk folyamatos fejlődését, az izgalmas, változatos témák kapcsán sokoldalúságukat mutathatják meg, hanem egy-egy kiállítás a nézőközönségnek is folyton új meglepetésekkel szolgálhat- fogalmazott Tihanyiné Bálint Zsuzsanna, aki Barczáné Tóth Boglárka a TÁMK igazgatójával együtt ígérték, hogy a kiállítást a járványveszély elmúltával  közönség előtt is megnyitják majd,  tehát a későbbiekben élőben is megtekinthető lesz a művelődési intézmény aulájában.  /tl/

 

Alkotói bemutatkozás négy témában, online

| hírek, közélet, kultúra |