Hiányzott a közönség biztató ereje, szurkolása valamint a koncentráltság ahhoz, hogy a TVSE női kézilabda csapata győzzön a Kilián DSE Pápa csapata ellen.

 

 

Negyedik vereségét szenvedte el a TVSE női kézilabdacsapata a megyei bajnokságban. A tabella harmadik helyén álló tapolcaiak zárt kapus mérkőzésen fogadták a pápai rivális csapatát. Antal Edit, a TVSE vezetőedzője értékelte a mérkőzést: -Nagyon szomorú vagyok, nem csak azért mert kikaptunk, hanem azért is, mert zárt kapu mögött kellett játszanunk és így a szurkolóközönségünk sem tudott biztatni minket. Biztos vagyok benne, hogy ezt az 5 gólos különbséget sikerült volna csökkentenünk, ha érezzük a közönség buzdítását, de ez most így alakult. Az első félidőben kihagyott ziccereink, kapufáink, pontatlanságainkból kifolyólag az ellenfél el tudott húzni öttel, így lett 12:17 a félidő eredménye. A pápai csapat hosszú évek óta mumusa a mieinknek. Egyszerűen mintha nem találnánk az ellenszerüket, ugyanakkor az is igaz, hogy az utóbbi időben mutatott edzésmunka sajnos előrevetítette az eredményt. A második félidő képe már mást hozott. Bár az ellenfél volt, hogy 12-13 ponttal is vezetett, a lányok küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak és újra sikerült felzárkózni, így alakult ki a 35:30-as vendég győzelemmel zárult végeredmény. Védekezést váltottunk, 5:1-es védekezéssel jöttünk ki a második játékrészre, így jól letudtuk szűrni a beállós és átlövő játékát, ezáltal megakadt a Pápa gépezete és tudtunk ziccereket kialakítani. Későn ébredtünk, így már kevés volt az idő, de az ember mindig tanul és szeretnénk a tanultakat előnyünkre fordítani.

 

 

A kapusokra ezen a mérkőzésen nagyon nagy feladat hárult és jól segítették hátulról a védekezést. A jövőre nézve, hiszen még többször játszunk velük az idényben, szeretnénk a hazai mérkőzéseinket megnyerni, az idegenben játszottakon pedig tisztesen helytállni.

A négy csapatos megyei bajnokságban a körbeveréseknek köszönhetően szoros az állás. A TVSE 6 mérkőzéséből, 4 győzelemmel és 2 vereséggel 4 pontot gyűjtött, így pillanatnyilag a harmadik helyen állnak. A góllövőlistát Dorfinger Réka vezeti 47 góllal.

 

 

A csapat következő mérkőzésére november 29-én kerül sor, amikor is hazai pályán látják vendégül az Úrkúti Sk csapatát. /hg/

 

Vereség a mumus csapat ellen

| hírek, sport |