A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét korábban megszokott több napos programjai helyett, idén egy szerényebb tartalommal bíró, de nem kevésbé szórakoztató Családi Napot szerveztek a Tapolca Kft. munkatársai. Ahogy a sorrendben 22. Tapolcai Pörköltfőző Versenyt nem hagyták ki a szervezők, úgy, egy napba sűrítve, a sport, a szórakoztató kulturális események, sőt az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat sem hiányozhatott az augusztus 22-i programok közül. Az árnyas, kellemes helyszín pedig minden résztvevőnek elnyerte a tetszését.

 

 

A pörköltfőző versenyről, mint Tapolca város egyik legnépszerűbb közösségi eseményéről idén sem kellett lemaradnunk, 18 csapat jelentkezett és gyújtott alá a bográcsoknak, hogy elkészítse a szerinte tökéletes pörköltet. Volt aki gázon, vagy füstösebben, inkább szabadtűzön készítette a kedvelt hazai ételt. A legnépszerűbb alapanyag idén is a sertéshús volt, de négyen – négyen marhából és vadból valósították meg a jó pörköltről alkotott elképzeléseiket.

 

 

A szervezők részéről pedig egész biztosan a gasztronómiai verseny helyszínének megválasztása volt a legnagyobb dobás. Szinte mindenki egyetértett abban, hogy a városi sporttelep árnyas fái alatt minden korábbi helyszínnél kellemesebb létezni a tikkasztó napsütésben.

 

 

 

A résztvevőket reggel kilenc óra után Dobó Zoltán polgármester köszöntötte, majd elindult a verseny. Főzött az Egységben Tapolczáért Egyesület, a Nőklub, a Borklub, a Német Nemzetiségi önkormányzat, a Tapolcai Finn Barátok Köre Egyesület, a vendég Paloznaki Borklub és a Zalaszántói Borbarátok, a Mozgássérültek Egyesületének Tapolcai Csoportja, a Tapolcai Méhész Egyesület, a MÁV Zrt. csapat, a Tapolcai Média, a Tanúhegyek Egyesülete és a vidám fantázianévvel indulók, Hős6os csapat, a Socók, a Zamatőrök, Az életünk második pörköltje, a Ravasz ízek Soós módra és a Csak csajok csapata.

 

 

 

A néhány óra alatt elkészült ételeket zsűri bírálta, kóstolta és pontozta, majd természetesen több kategóriában díjazta is. Legtöbben, összesen 10 csapat, sertés kategóriában indult, itt nagyon magas pontszámmal a Német Nemzetiségi Önkormányzat pörköltje lett a legkiválóbb, őket a helyi Nőklub és a Zalaszántói Borbarátok csapat követte a második, illetve a harmadik helyen. Marha kategóriában a MÁV csapat nyert, a Csak csajok a második, az Életünk második pörköltje csapat pedig a harmadik lett. Vadban a Paloznak Borklub vitte el a pálmát az Egységben Tapolczáért Egyesület és a harmadik helyet kiérdemlő Ravasz ízek Soós módra csapat előtt.

 

 

 

A legnagyobb elért pontszám alapján a pörköltfőző verseny abszolút győztese, egyben a vándorserleg idei büszke tulajdonosa a Német Nemzetiségi Önkormányzat lett, különdíjat a Zamatőrök és a Hős6os csapat vehetett át a zsűri tagjaitól és Dobó Zoltán polgármestertől. /Töreky László/

 

Új helyszínen zajlott a pörköltfőző verseny és mindenkinek bejött

| gasztronómia, hírek, közélet |