Az utóbbi évek legnagyobb volumenű ágazását, gallyazását és fakivágását végezték el az elmúlt hetekben a Cselle-Ház Kft. munkatársai Tapolca több utcájában és egyéb közterületén.

 

 

Amint arról Horváth Gábor műszaki igazgató beszámolt, 21 darab fát vágtak ki városszerte, ezek túlnyomó többsége rossz állapotban volt, amit előzetesen bevizsgálással is igazoltak. Azonban három egészséges fát is ki kellett vágni az újtemető sírjai mellett. Ezek a fák a hozzájuk közel fekvő sírokat megemelték, azokban a későbbiekben még nagyobb kárt tettek volna. Az illetékes hangsúlyozta, minden kivágott fa helyett kettőt ültetnek el a jövőben.

 

 

123 darab, szintén egészséges fát viszont kertész által javasolt módon, szakmai szempontokat maximálisan figyelembe véve vágtak vissza.  Ezekben az esetekben figyelembe vették a fa, a lombkorona növekedésének sajátosságait, kialakításuknál egyensúlyra törekedtek. Horváth Gábor elmondta, a munkák jelentős részben a kertvárosi övezetben zajlottak. A korona kialakításánál az ésszerűség határain belül figyelembe vették a lakók igényeit. A keletkezett fahulladék is hasznosul majd,  összességében 72 üzemórányi idő alatt ledarálták (ezek majd talajtakaróként hasznosulnak) vagy komposztálás után a város virágágyásainak környékére kerülnek ki később – tudtuk meg.   /tl/

 

Gallyazás, ágazás, fakivágás a városban

| gazdaság, hírek, önkormányzat |