Az eredeti ütemtervnek megfelelően halad a gyerekkönyvtár átépítése- tudtuk meg dr. Décsey Sándor igazgatótól a napokban.

 

A legjobb árajánlatot benyújtó kivitelező a szerződéskötést követően, április 1-én megkezdte a munkálatokat a könyvtár 2. emeletén.

 

 

A pályázati támogatásból és önkormányzati önrészből megvalósuló munkának ez a felújítás a legköltségesebb eleme, közel 18 millió forintot tesz ki a 23 milliós összköltségből. – Mostanra véget ért a bontás, már jól látható az új térszerkezet. Az új nagyterem, amit üvegfallal választanak el a lépcsőháztól, majdnem 200 négyzetméteren várja majd a kis olvasókat, de bővül a “kisfoglalkoztató” és a tankönyvbemutató tere is.

 

 

Új burkolatot és új bútorzatot is kap az épületrész. A könyvespolcok és egyéb bútorok tervezése folyamatban van. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor fél év múlva kinyithatja kapuit a megújult gyerekkönyvtár- árulta el lapunknak az intézmény vezetője. A Wass Albert könyvtár gyermekrészlegének megújítására, mint azt megtudtuk, leginkább azért volt szükség, mert a korábbi válaszfalak, a térkiosztás nem, illetve alig felelt meg a használat követelményeinek. Kevesebb helyiségre, de nagyobb, egybefüggő térre volt szükség. /tl/

 

Kapcsolódó videók:

Folyik a gyermekkönyvtár átalakítása

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. április 16., csütörtök

 

Újdonságok, friss hírek a Wass Albert Könyvtár és Múzeumból

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. május 14., csütörtök

 

Átalakítás alatt a gyermekkönyvtár

| gazdaság, hírek, kultúra |