A Tapolcai Piac és Vásárcsarnok korábban bezárt üzlethelyiségei a lángosos kivételével holnaptól újra üzemelnek. A hagyományos, asztalokról történő árusításra egyelőre még várni kell, de a vásártéren egy új kezdeményezésnek köszönhetően,  így is megjelenhet a kínálat  egy része- tudtuk meg Róth László piacfelügyelőtől.

 

Amikor még döbörgött a piac. A kép előterében Buzás Lajos kereskedő fotó:tl


 

Március 17-én született önkormányzati döntés arról, hogy a koronavírus járványhelyzet miatt,  biztonsági okokból a piac hagyományos működését bizonytalan időre felfüggesztik. A döntés természetesen nem vonatkozott  a vásártéren működő boltokra, azonban azok tulajdonosai, üzemeltetőinek egy része is az ideiglenes  bezárás mellett döntött. – A piac életben tartása, népszerűségének megőrzése azonban a város, a vásárlók, az árusok közös érdeke, ezért egy új ötletet valósítunk meg Buzás Lajos kereskedő, boltvezető segítségével- mondta el lapunknak Róth László. Megtudtuk, az ötlet, a  változás lényege, hogy a  közismert helyi zöldségkereskedő holnaptól újra megnyitja boltját a piacon, ahol a korábban külső  asztalokról  kínált élelmiszer áruk egy része is megjelenhet majd. – Gyakorlatilag holnaptól bizományi értékesítés keretében adjuk meg a lehetőséget a vásárlóknak, hogy hozzájussanak azoknak a termékeknek egy részéhez, amelyet korábban a standokon vásárolhattak meg. A piaci árusokat is arra kérjük, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen a szóban forgó kezdeményezés mindannyiunk érdeke!  – hangsúlyozta a piacfelügyelő. /Töreky László/

 
A Tapolcai Piac és Vásárcsarnok közleménye:
 

A Tapolcai Piac és Vásárcsarnokban a 2/2020.sz. Polgármesteri utasítás alapján a „hagyományos” asztalokról történő árusítás szünetel. A Piac és Vásárcsarnok épületében üzemelő kereskedelmi egységek, üzletek tevékenységeiket folytathatják a 46/2020.(III.20) Korm. rendelet iránymutatásai szerint.

Ezek alapján nagy szeretettel, tisztelettel várunk minden kedves vásárlót az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése érdekében szigorúan betartandó rendszabályok alkalmazása mellett.

  1. Minden kereskedő illetve alkalmazottja köteles a Piacon történő árusítás időszakában védőkesztyűt, száj-és orrmaszkot viselni, a védőkesztyűt három óránként cserélni.
  2. A Piac-és Vásárcsarnok területén tartózkodók, vásárlók kötelesek orr-és szájmaszkot viselni.
  3. A 65 év felettiek csak 9-12 óra között látogathatják a Piacot.
  4. A vásárlók a vásárlás során, sorban állás közben (vásárlók között) 1.5 lehetőség szerint 2m távolság betartására kötelezettek.
  5. Piac területén lévő mellékhelységekben szappanos-alkoholos, az üzletek előtt alkoholos kézfertőtlenítés biztosított.

 
Nyitva tartó üzleteink

Buzás Lajos: zöldség-gyümölcs.

Itt megvásárolható friss zöldség-gyümölcs, tojás, méz és még nagyon sok finomság

Nyitva tartás: Kedd és Péntek: 06-12.
 
Pócsi Béla: Kisállat kereskedés

A házi kedvencek ételei a teknősbékától a nagytestű házőrzőig.

Nyitva tartás: H-P: 08.-15.00 Sz:08-12.
 
Rozsos Lászlóné: Élelmiszer kis bolt

Minden, ami a konyhába szükséges csemegétől a – tartós élelmiszerig

Nyitva tartás: H-V:06.30-14.
 
Gera Bt. Fincsi Büfé: frissen sültek

Évtizedek óta megszokott ízek: hurkák, kolbász, finom oldalas.  és ami ezeket leöblíti.

Nyitva tartás: H-Sz:06-12.
 

Új ötlet:  bizományi jellegű értékesítés indul a város piacán

| gazdaság, hírek |