Egy hektáros erdőt telepített a Viszlónál a korábbi Feszenkó park területére a tulajdonos Budapesti Erdőgazdaság Zrt. A 400 darab szakszerűen elültetett mogyoró, hárs és kőriscsemetéből álló erdőt a mai napon ünnepélyesen adta át a cég vezérigazgatója és Tapolca polgármestere. A Trianon Emlékerdő névre keresztelt kiserdő célzottan a 2021-es Vadászati Világkiállításra mutatja majd meg fiatalos arcát.

 

Elöl, jobbról  Szalay László vezérigazgató, balról Dobó Zoltán polgármester. fotók:tl

 

A vízügy és az erdőgazdaság szakembereinek jelenlétében, ünnepélyes faültetéssel adta át a frissen telepített kiserdőt Szalay László a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója és Dobó Zoltán tapolcai polgármester. Szalay László elmondta, az Agrárminisztérium Országfásítási Programja 550 hektár erdőt telepítésére nyújt lehetőséget, melyben az ország 22 állami erdőgazdasága érintett.

 

 

Az Uzsai Erdészet 12 hektárnyi erdőtelepítéssel kapcsolódott a természetvédelmi, tájérték és klímavédelmet is érintő programhoz. Nem mellékesen a hajdani Május elsejék és bányásznapok helyszíneként, továbbá haditechnikai kiállítóhelyként is funkcionáló Viszló part továbbra is a lakosság rekreációjának, természetben töltött szabadidős tevékenységének szolgálatába állhat. A tervek szerint, padokkal, pihenő helyekkel látják majd el a területett az illetékesek.

 

 

Dobó Zoltán a város nevében megköszönte a beruházást. – Ezekből a csemetékből évtiedek múlva erős fák lesznek, amely, mint emlékerdő szimbolizálhatja újbóli nemzeti felemelkedésünket, másrészről a város lakóinak talán ismét kedvenc, élettel teli, gyermekzsivajtól hangos helye lehet-mondta.  /tl/

 

Trianon Emlékerdő a korabeli május elsejék színhelyén

| gazdaság, hírek |