A Batsányi Táncegyüttes, Dunán innen, Tiszán túl- című műsorával bizonyította, hogy a tapolcai néptánckultúra továbbra is virul. A VOKE Batsányi János Művelődési és Oktatási Központ színháztermében tartott látványos műsorukban az óvodás korosztálytól a legtapasztaltabb táncosokig mindenki megmutathatta a közönségnek tudását, képességeit az elmúlt hét szombaton.

Jelentős kulturális eseménynek számít a városban, ha a Batsányi Táncegyüttes színpadra viszi a teljes csapatát, idén konkrétan 14 ovisát, 60 fős utánpótlását és 28 felnőtt táncosát. A teltház ilyen alkalmakkor garantált, a látvány, a hangulat, az igényesen tálalt népzene, a néphagyományokban rejlő tartalom és szépség és nem mellékesen a színpadon táncoló apró csemeték bájos megnyilvánulásai magával ragadják a publikumot.

 

A közönség imádta őket

 

Ezúttal a nagyszerű budapesti Góbé Zenekar muzsikája mellett, egy szép bodrogközi tánccal nyitott a táncegyüttes, majd Hosszú Márta a csoport régi, oszlopos tagja köszöntötte a széksorokban helyet foglaló közönséget, köztük Tapolca város képviselőtestületének számos tagját, tapolcai közintézmények vezetőit.
Elhangzott, a Batsányi Táncegyüttes idén jó évet zárhat, hiszen számos szakmai és fesztiváldíjat nyertek el, több jótékonysági rendezvény sikeréhez járultak hozzá, sok egyéb fellépés mellett a várost képviselhették a mohácsi busójáráson, néptánctáborban jártak és természetesen idén is ott táncoltak a város hagyományos kulturális-szórakoztató rendezvényein, ünnepein. Az együttest, a táncosokat és a csoport vezetőit Dobó Zoltán is méltatta. A polgármester szerint, a Batsányi Néptáncegyüttes jelenléte, tevékenysége és sikere azt jelenti számunkra, hogy büszkék lehetünk magyarságunkra, és arra, hogy tapolcaiak vagyunk.

 

Utánpótlásban nem lesz hiány

 

Bán László

 

Bán László művészeti vezető azt hangsúlyozta, hogy az évről évre megrendezett nagyszabású műsor jó alkalom arra, hogy az együttes apraja-nagyja méltó színházi körülmények között tudjon bemutatkozni. – A Batsányi Táncegyüttes felnőtt táncosainak, oktatóinak célja, hogy a fiatalokkal megismertessék a magyarság hagyományait, táncait, zenéit, szokásait egy kedves, összetartó közösség erejének és nem mellékesen a támogatóknak köszönhetően. /tl/

A helyi néptánc ünnepe volt

| hírek, Kiemelt, kultúra, oktatás |