Elektromos seprőgéppel gazdagodott a város. A modern olasz gyártmányú gép egy (éjszakai) feltöltéssel egyhuzamban 7-8 órát képes üzemelni, nappal megközelítőleg 15000 négyzetméternyi út, illetve járdafelület megtisztítására alkalmas, szennytartálya 360 literes- tudtuk meg a gép tegnapi hivatalos átadásán.

 

 

– A járdák és a padkák állapotának karbantartásban, azok megtisztításában lesz majd nagy segítség az új seprőgépünk, a speciális jármű ugyanis 3-4 ember munkáját is el tudja végezni – hangsúlyozta Dobó Zoltán polgármester. Puskás Ákos alpolgármester lapunknak elmondta, a CselleHáz Kft., mint a város közterületek karbantartásáért felelős cége, még 2023 januárjában pályázott a Balatoni Fejlesztési Tanácsnál az elektromos eszközre. – A pályázat kedvező elbírálásban részesült, a közbeszerzés megtörtént, a gép pedig a május 14-én megérkezett Tapolcára.

 

 

 

A 30 millió 885 ezer forintba kerülő seprőgép a 80 százalékos támogatású pályázatnak köszönhetően csak a vételi ár 20 százalékába került a városnak – árulta el az alpolgármester. Megtudtuk, a jármű teljesen elektromos, rendkívül költséghatékonyan dolgozik és gyakorlatilag nulla károsanyag-kibocsátású. A forgalmazó Royal Kert. kft. képviselője, Gulyás György termékmenedzser szerint, rendkívül kicsi a gép meghibásodásának lehetősége, miközben teljesítményben azt tudja, amit a nálánál jóval nagyobb belsőégésű motorok. Mindezek mellett a szerkezet kompakt méretei lehetővé teszik, hogy a járdafelületeken, forgalom elől elzárt részeken,
parkolókban, parkokban, sétányokon dolgozzon. /Töreky L./

 

 

Új elektromos seprőgépet állított üzembe a város

| gazdaság, hírek, közlekedés, önkormányzat |