Kertész Károlyné Bárány Délibáb (Dézi) emlékére, Dézi terem névre keresztelte a tapolcai mozi a tavaly elkészült és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő kistermét.

 

 

A névadó ünnepséget május 14-én tartották a helyszínen. A meghitt hangulatú eseményre meghívták a családot, köztük a közelmúltban elhunyt Délibáb férjét Kertész Károlyt, illetve felnőtt gyermekeiket, Délibábot és Balázst is. A jelenlévőket, köztük a város képviselőit Bakonyi Veronika köszöntötte.

 

Bakonyi Veronika: A kisterem kialakítása Dézinek is nagy álma volt

 

A tapolcai mozi jelenlegi vezetője úgy fogalmazott, nem is volt kérdés, hogy kinek a nevét fogja viselni a tavaly elkészült kisterem és nagyon örültek, amikor a névadáshoz a hozzátartozók is hozzájárultak. Elhangzott, Kertész Károlyné Bárány Délibáb 1979-től 2005-ig volt a tapolcai mozi elhivatott üzemvezetője. – Halk szavú, kedves, nagylelkű lénye, szakmai alázata, műveltsége, a munkatársakkal, embertársaival való empatikus bánásmódja közismert volt, tőle lehetett és mindig volt is mit tanulni. Dézi nyugdíjas éveiben is rendszeresen visszatért, meglátogatta a mozit, nagy-nagy szeretettel beszélgetett a régi és új kollégákkal. A kisterem kialakítása neki is régi álma volt- fogalmazott Bakonyi Veronika, aki név szerint köszönetet mondott azoknak a szakembereknek, akik a kisterem tervezésében, létrahozásában, annak műszaki tartalommal való megtöltésében szerepet vállaltak.

 

 

 

Dobó Zoltán polgármester is megköszönte a hozzátartozók hozzájárulását a névadáshoz, úgy fogalmazott, ezzel is jár a köszönet azoknak, akik a múltban létrehozták ezt a várost, annak épített értékeit, de szellemiségét is megteremtették. Kertész Károly a család nevében szólt a jelenlévőkhöz. A nyugalmazott könyvtárigazgató mind Tapolca városnak, mind a mozi munkatársainak köszönetet mondott, hogy ilyen formában is megőrzik felesége emlékét, megtiszteltetésnek tartja a gesztust. A névadó ünnepség közös mozizással, a Bolero című amerikai film vetítésével zárult a Dézi teremben. /Töreky L./

 

 

Dézinek is álma volt, most róla nevezték el a mozi kistermét

| hírek, közélet, kultúra, önkormányzat |