Országjárásának sokadik állomásaként, Devecser és Sümeg után, ajkai és veszprémi látogatása előtt, Tapolcára is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke. Kora délután a Köztársaság téren, a székelykapunál nagyjából öt-hatszáz fős tömeg volt kíváncsi a NER és a kormányzati propaganda felszámolásával, európai politizálással és az “Orbán-Gyurcsány korszak” eltörlésével kampányoló politikusra. Magyar elsőként a tapolcaiakhoz szólt, a helyi problémákra tért ki, majd országos politikai térképre átlépve úgy fogalmazott: “Magyarország ma egy családi részvénytársaság, amelyet vagy fel kell számolni vagy a törzsrészvényeket szétosztani a magyar emberek között”.

 

 

Magyar Péter elmondta, örül, hogy itt lehet Batsányi szülővárosában, közel a Malom-tóhoz, a barlanghoz. – Tapolca az egyik kedvenc városom, a világ közepe, ahol minden megvan, ami szükséges. Mégis olyan Tapolca, mint az egész ország: csodás helyen fekszik, hazaszerető, lokálpatrióta emberek lakják, az adottságai pedig sokkal többre predesztinálnák, mint ahol tart. – A város lakossága több ezer fővel csökkent, elvették a kórházát, pedig nagy a vonzáskörzete, a város és a környék turizmusa. Négy háziorvos van a városban, mind a négyen egyszerre fognak nyugdíjba menni, pótlásuk nem megoldott. A vasút, a környező utak katasztrofális állapotban vannak, a 84-es út maga a szégyen. Sok-sok probléma, miközben az adottságok fantasztikusak – szólt a TISZA párt nemzeti színekre festett teherautójának platójáról.

 

 

 

A politikus az országos politikára áttérve a Magyarországra érkező EU-s források mennyiségét érzékeltette és kérte számon. – 40 ezer milliárd forint EU-s pénz érkezett eddig az országba, amely húszezresekben összerakva a holdig érne, vásárlóértékben pedig megegyezik azzal a pénzmennyiséggel, amelyből a második világháborút követően újjáépítették a porrá bombázott Németországot és azt Európa vezető hatalmává tették. – Ez a pénz nem látszik a tapolcai kórházban, a 84-es főútban, az oktatási intézményekben, a szociális szférában, a bérekben és nyugdíjakban, de ott van a magántőke-alapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, off-shore számlákban, irodaházakban, a hatalom családi és haveri köreiben. Pedig ez a mi pénzünk – adott hangot véleményének a Diákhitel központ hajdani vezetője, aki a TISZA párt előretörését friss közvélemény kutatási adatokkal igyekezett igazolni. Elmondta, “a 16 napja átvett TISZA pártot már 24-26 százalékon mérik, a Fidesz egymillió kétszázezer szavazót veszített el a 2022-es választás óta, ebből 600 ezret az elmúlt két hónapban. A Medián pedig kimutatta, hogy a 18 és 29 éves korosztályban pontosan háromszor annyi támogatója van TISZA pártnak, mint a Fidesznek”. Magyar Péter arra kérte a jelenlévőket, hogy “vigyék el mindenhova a változás, a remény és a hit üzenetét, azt, hogy van alternatíva”. – 20 év Orbán és Gyurcsány után, létezhet európai jövő, egy teljesen más Magyarország – üzente a magyar választóknak. /Töreky L./

 

 

Magyar Péter Tapolcán: “…létezhet egy teljesen más Magyarország.”

| hírek, közélet, politika |